Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért mondják le a diákmunkát?...

Miért mondják le a diákmunkát? Ez lehet az oka?

Figyelt kérdés

Egyetemista vagyok és kb egy éve diákmunkázni szoktam egy ruhaüzletben. Minden tök jó volt, szerettem ott dolgozni meg jól is dolgoztam, mert már mondták nekem hogy ha szeretnék meg tudok, akkor szívesen felvennének akár teljes munkaidőre (tehát nem diákként, hanem felnőttként). Meg ha két diákra is volt szükségük csak, akkor is szinte mindig én voltam az egyik.

Egyik nap estefele nagyon sokan voltak az ott dolgozók, mi diákok csak ketten voltunk. Nem volt semmi forgalom, meg már az ott dolgozók is csak beszélgettek meg a telefonnal babráltak, feladatot se tudtak adni, csak járkáltunk. Én meg gondoltam, hogy megkérdezem, hogy esetleg elkéreckedhetnék-e mert még 2 óra lett volna a munkaidőből (persze úgy hogy mindent megcsináltunk), de nem azért akartam, mert nem akartam dolgozni, hanem mert akkor épp volt nálunk ideiglenes egy utcáról befogadott kiskutya és nem volt otthon senki (bár ez gondolom pont nem érdekelt volna senkit) és nyilván ha megoldható a dolog akkor persze hamarabb hazamegyek, hogy ne legyen túl sokáig egyedül, de persze ha nemet mondtak volna akkor se lett volna semmi. Aztán a főnök elengedett és azt mondta hogy a másik diák is hazamehet.

Aztán hívtak dolgozni egy napra, de később visszamondták. Akkor lett furcsa a dolog, amikor később 4 napot is elvállaltam és megbeszéltük az időpontokat, majd másnap azokat is mind visszamondták.

Most ez azért van mert az egy év alatt 1x megkérdeztem, hogy elmehetek-e 2 órával hamarabb?

2016. júl. 27. 21:26
 1/1 anonim ***** válasza:
100%

Nem valószínű, hanem mint írtad, nem volt meló. Ha nem megy a bolt és a főállásban ott dolgozók is lébecolnak csak, akkor felesleges még kidobni az ablakon a diákmunkások bérét is.

De ezt baromi egyszerűen le tudod ellenőrizni: Fogod magad és bemész a boltba, és ha vannak ott diákmelósok/új arcok, akkor berágtak rád, ha pedig nincs semmi, senki nem csinál semmit, akkor te is megnyugszol valamennyire.

2016. júl. 27. 21:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!