Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Tényleg munkaerőhiány van?

Tényleg munkaerőhiány van?

Figyelt kérdés

[link]

2 éve GYES-ről mentem volna vissza dolgozni, nem vettek vissza. Utána fél évig kerestem, mire találtam állást. Nagyon sok helyre beadtam az önéletrajzomat, de a legtöbb helyről még válaszra sem méltattak. Diploma, tapasztalat, nyelvtudás van. Akkor a fejvadász azt mondta nekem, hogy egy hirdetésre a megjelenés napján több száz jelentkező akad. Tényleg ilyen drasztikus változás történt az elmúlt 2 évben? Vagy ez kamu?

2016. júl. 23. 14:06
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:
Amúgy másoktól is hallottam, hogy jaj, mekkora munkaerőhiány van, pl. a Tescoba nem találnak árufeltöltőt. Nem értem ezt a dumát, hogy miért mondogatják ezt, hogy hiány van? Ez is valami kampány?
2016. júl. 24. 22:02
 22/28 anonim ***** válasza:

Kérdező: megint visszajutottunk oda, hogy mihez értesz. Nálunk nem egy, nem két 40 feletti kolléga jött mostanában a céghez, persze olyan szaktudással, ami hiányszakma, és olyan pozícióba is.

Másrészt van egy csomó terület, ahova gyakornokokat, juniorokat keresnek a cégek, olcsón, nem túl komoly tudással, mert ők is el tudják látni. Na oda valóban nem vesznek fel 40 felett, mivel egyrészt drága, másrészt az ilyen pozíciók alapjában véve a tehetség keresésről szólnak, felvesznek 10 olcsó ember, 1 kitűnik közülük, ő megy komolyabb pozícióba.

De ha van komoly szakmai tudásod, valami hiányzakmából, akkor a kutyát nem érdekel az életkorod

2016. júl. 24. 22:26
 23/28 A kérdező kommentje:

Többen is cáfolták, hogy ez utóbbi nem igaz. 40 felett nem kiváncsi rád senki.

Van állásom, ne érts félre, nem akarok panaszkodni, de tudom, ha innen kitesznek valami miatt, nem lesz egyszerű elhelyezkednem.

2016. júl. 25. 17:23
 24/28 anonim ***** válasza:

Én is cáfoltam, hogy személyesen tudok legalább fél tucat 40+ emberről, akit az utóbbi időben vettünk fel.

Az egy másik kérdés, hogy sok 40+ ember inkább sír, hogy nem kellenek a negyvenesek sehova, mint elismerné, hogy a nyelvvizsgája jól hangzik, de tíz éve nem kellett megszólalnia az adott nyelven, elismerné, hogy 15 éven át ugyanabban az irodában csinálta ugyanazt a munkafolyamatot (jobb esetben, mert rosszabb esetben csinálta a semmit), és emiatt hiába van XY diplomája, már mindent elfelejtett, amit korábban tanult.

Én is maholnap 40 vagyok, de tavaly még 2 szakmámhoz kapcsolódó tanúsítványt szereztem meg, a 40-es kollégák egy része csak legyintett, hogy mit érdekli őket, mit lehet ott tanulni, amit nem tudnak, bár a cég fizette a vizsgalehetőséget, nem jöttek el... Persze, ilyen hozzáállással valóban nem fognak munkát találni, de nem azért, mert 40 évesek, hanem azért, mert elment mellettük a világ, manapság meg egy 15 éve szerzett diplomás és nyelvvizsgát lobogtatva nem lehet már munká találni

(ui: természetesen a jelenlévők mind kivétel, a nyelvtudásuk aktív, a diploma után is folyamatosan képezték magukat, ha új dolgot kellett elsajátítani, akkor az élen voltak... )

2016. júl. 25. 17:55
 25/28 anonim ***** válasza:

" jaj, mekkora munkaerőhiány van, pl. a Tescoba"

Ha van két kezed és két lábad akkor holnap reggel kezdhetsz bármelyik Tesco raktárban. Elég ha egy X-et teszel a papírra, már a neved sem kell tudni elírni...

2016. júl. 25. 20:13
 26/28 anonim válasza:
Valamint mint fontos ágazat ahol hatalmas a munkaerőhiány az az egészségügy.Nemcsak nálunk,hanem nyugaton is,amerikában,lényegében globálisan hatalmas az orvoshiány.Az végzett orvosokért is ölnek kb a munkáltatók,arrólmeg ne is beszéljünk h ha pl sebész vagy...
2017. jan. 16. 10:52
 27/28 anonim válasza:
plusz mérnök,informatikus,vegyész(persze hogy ha jó msc-t választasz akkor),gyógyszerészis rendkivül keresett
2017. jan. 16. 10:54
 28/28 A kérdező kommentje:
De nem lehet mindenki sebész. Amúgy a mérnökhiányt is cáfolnám, mert az unokatesóm mérnök, és vele kb. ugyanazt játszották el, amit velem. Fél évig nem talált állást, pedig már az állásinterjún több helyen közölték vele, hogy fel van véve. Aztán soha többet nem hallott a cégről. Nagyjából annyira van hiány, hogy egy képzett, nyelveket beszélő diplomásnak fél évbe telik elhelyezkedni.
2017. jan. 29. 21:17
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!