A főnök azt mondja, hogy NINCS PÉNZ béremelésre (nagyon nyomottak a bérek ennél a cégnél), közben meg millió eurók vannak a számlán?
Beesett ma egy táblázat a privátbankostól, ami tételesen:
3 millió eur
1 millio dollár
3 millio forint
20 ezer svájci frank
ez egy gyártó vállalat, és 2-3 ember keres 200nettó felett az 50 ből
ÉS "NINCS PÉNZ" béremelésre :D
NINCS PÉNZ mindig ezt mondja nagy nyájasan és könnybe lábadt szemekkel mentegetőzve, aztán persze hadjáratot indit a béremelést kérő személy kicsinálására, az ő szavával élve "halálsorra került" az illető :D
Az ő cége, ha nem akar, nem ad béremelést.
Akinek pedig nem tetszik, kereshet másik munkát vagy megpróbálhat saját vállalkozást indítani, nem kell alkalmazottként dolgozni.
És most mi is a kérdés?
A főnök a pénzével azt csinál amit akar. Senkinek semmi köze hozzá, hogy mennyi milliói vannak a bankszámláján. Sőt, ha kiderül, hogy valaki belekontárkodott az adataiba, és tudja a szálán lévő összegeket, komoly bajba is kerülhet.
Azt, hogy nem ad béremelést, ezt is megteheti ha a kötelező létminimumot fizeti rendesen. Ha valamelyik dolgozónak nem tetszik, hogy nem kap fizetésemelést, akkor 2 dolgot tehet.
1. Tudomásul veszi
2. keres egy másik munkahelyet.
azért az nagyon cuki, hogy itt egyből az a reakcio, hogy
"LEHET VÁLLALKOZNI IS HA NEM TETSZIK A RENDSZER"
de ha azt irom valahova, hogy lehetne vállalkozni, akkor arra meg az a reakció, hogy "jaj vállalkozni nem éri meg, 90% belebukik, veszélyes, stb"
nem furcsa ez?
a munkából élő emberek höbörögnek, hogy kevés a fizetés, lefáraszt a munka, elveszi az életüket, de ugyanugy höbörögnek, hogy vállalkozni sem jó, mert veszélyes.
ja egyébként beküldte a privát bankos a központi cimre a számlakivonatot egy ákombákom excel táblában, nincs ebben semmi titkos szerintem
sőt a fönök szokott is hencegni vele, hogy mennyi pénze van
szerintem nincs olyan nap, hogy ne mondaná, hogy milliárdos.
Persze, vannak, akiknek tökéletesen megfelel az alkalmazotti státusz, ott el lehet lötyögni, és bármit is dolgozik, lényegesen kevesebb a felelősség, mint cégvezetőként. Na, ők szoktak ilyenkor önigazolva hörögni, hogy hát vállalkozni nem éri meg.
Tőlem ilyet biztosan nem hall senki.
nem tudom, itt olyan a rendszer, hogy egy rosszul választott betűtípus (gépgyártó vállalat) miatt is megy az ugatás de olyan szinten, hogy elhangzik a "büntetőjogi kategória" és "láttam elvinni családokat" és rokon frázisok tömkelege
tehát mindig a dolgozóra van tolva a felelősség.
csak az a baj, hogy nekem a héten már 3x telefonáltak be különféle emberek, cégek a pénzük után érdeklődtek, mármint számlák lejárta.
pl elmü betelefonál, hogy mi lesz az 500ezres villanyszámlával
másik vállalkozó a 700 ezres anyagvizsgálatát kérdezgette
NINCS PÉNZ!!!!!!!!! őket kifizetni
Menj el máshova ahol többet fizetnek neked. Ja hogy máshol sem ér többet a munkád?
Akkor menj el, alapíts egy céget és te adhatsz 800 000 forintos nettó fizetést mindenkinek.
Bár nem ajánlom a vállalkozást mert ezek szerint segg hülye vagy hozzá, teljesen mindegy mennyi a számlán, lehet holnap kifizetnek pár millió eurós számlát és csődbe megy a cég.
a munkám máshol többet ér, csak én nem érek többet. Ugyanis 99%-ban POFFFÁRA megy a felvétel, ha még nem tünt volna fel.
ugyanis a munkahelyek 99%ánál a GAGYI munkavégzés az elvárt és a divat (kezdve ott, hogy pl középre rendezett szöveget ugy csinálnak, hogy ráfekszenek a szóközre ---> csak egy példa, de szemléletes)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!