Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Önéletrajzban hogy lehetne...

Önéletrajzban hogy lehetne feltüntetni, ha idén alkalmazottként nem dolgoztam, csak, mint adószámos magánszemély?

Figyelt kérdés
Hogy ne legyen lyuk, beírhatom, hogy adószámos magánszemély, x tevékenységgel?

2016. júl. 21. 11:16
 1/7 anonim ***** válasza:

Miert akarod beleirni?

Javasolhatom, hogy ugy ird meg, hogy csak a tapasztalataidat sorolod fel? Tehat funkcionalis oneletrajzot keszits, es majd reszletezed az interjun. Ne vagd magad alatt a fejszet.

blog.jobangel.hu. Oldalon nezelodj ezzel kapcsolatban

2016. júl. 21. 11:23
 2/7 anonim ***** válasza:
Én a volt munkahelyeim között felsoroltam az egyéni vállalkozós korszakom, nem zavart senkit, mindenki értette. Ha nem félrevezető, írd bele nyugodtan.
2016. júl. 21. 11:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Ha kihagyom az évszámokat, nem tűnik úgy, mintha eltitkolnék valamit?
2016. júl. 21. 11:54
 4/7 Kónya Ágnes ***** válasza:

A funkcionális önéletrajz, ami a képességeidre és az általad elért eredményekre fókuszál. A szakmai tapasztalat itt másodlagos. Ha ezt a formátumot használod, akkor elhagyhatod a cég nevét és a foglalkoztatás időpontját, ahol korábban dolgoztál. De ha egyáltalán nem derül ki az önéletrajzból, hogy hol dolgoztál, azért nem rajonganak a munkaadók, így nem érdemes mindenféle körülmények között használni.

Ha ezt a formátumot is választod, akkor érdemes az elért eredményeid alatt felsorolni, hogy hol dolgoztál eddig és mikor. Csak vázlatosan. Pontosan milyen területen tevékenykedsz? Mi a foglalkozásod? Milyen pozícióra páylázol? Ha megmondod (vagy megírod személyes üzenetben), akkor megpróbálok segíteni abban, hogy mit írj az adószámos magánszemély helyett.

2016. aug. 5. 15:37
 5/7 A kérdező kommentje:
Köszi szépen, sajnos szakmai tapasztalatom és eredményeim nincsenek, ami jól mutatna, korábban pedagógiai asszisztensként dolgoztam 2 helyen is, majd irodában először iskolában, mint ügyintéző, legutóbb egy cégnél, mint pénzügyi ügyintéző, de kb minden mással kellett foglalkozni, csak pénzügyekkel nem, most is irodai munkákra szeretnék pályázni. Az adószámom kézműves termékekkel készítésével és eladásával kapcsolatos.
2016. aug. 5. 21:58
 6/7 Kónya Ágnes ***** válasza:

Sokan azt hiszik, hogy nem olyan szakmájuk van, ahol eredményeket lehet felmutatni. De ez nem így van. Mindenki elért eredményeket a munkahelyén. Te is. Csak nem arra kell gondolni, hogy mit csinálátál, hanem arra, hogy mi lett annak az eredménye, amikor azt a feladatot csináltad.

Például pedagógiai asszisztensként felkészíthettél X számú gyereket versenyre, akik közűl első helyen is végeztek többen. Irodai, pénzügyi asszisztensként biztos neked is voltak határidős feladataid, amit a határidő előtt teljesítettél. Vagy az ügyfelek szerettek veled beszélni, mert mindig tudtad a választ a problémájukra, így a céggel kapcsolatos elégedettség növekedett. Ezek nagy eredmények annak ellenére, hogy sokan apróságnak gondolják.

Szerintem érdemes lenne "Kézműves iparcikk készítő" pozíciót megadnod az önéletrajzban. Sokkal jobban hangzik, mint az adószámos magánszemély és sokkal többet elárul. A részleteket meg majd kifejted az interjún.

2016. aug. 9. 11:31
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget :), ezekről nem is gondoltam volna, hogy hasznos lehet az önéletrajzban, átgondolom, hogy nálam pontosan mik voltak és átírom.
2016. aug. 11. 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!