Megtehetem ezt? (Munka)
Egy éve érettségiztem, szeretnék továbbtanulni, ezért halasztottam egy évet. Nyelvvizsgáztam, javítottam az eredményeimet, hogy minél több pontom legyen.
Azonban a nyáron szeretnék dolgozni, mert nagyon fontos lenne a pénz a tanulmányaim szempontjából.
Egy érettségim és egy B2-es Angol nyelvvizsgám. Vagyis szakképzésem nincs. Mivel nem tanulok, ezért a diákmunka kilőve.
Hogyan dolgozhatnék a nyáron? Egyáltalán hol kereshetnék 3-4 hónapra munkát?
Vagy megtehetem azt, hogy elmegyek egy gyorsétterembe dolgozni, majd szeptemberbe azt mondom, hogy felmondok? Ez esetben kapok fizetést? Jár valami hátránnyal ez az egész?
Megteheted hogy felmondasz, a próbaidő általában 3 hónap szokott lenni, és ez alatt felmondhat a munkáltató is (indoklás nélkül) és a munkavállaló is (szintén indoklás nélkül). A bért ki kell, hogy fizessék.
De olyat is lehet, hogy előre szólsz, hogy 3 hónapra keresel munkát, és akkor határozott idejű szerződést kötnek veled 3 hónapra, és ha lejár, egyszerűen kifizetnek és kész.. ez lenne a legegyszerűbb. De a másik is járható út, ha nem akarod előre mondani, hogy csak 3 hónapot akarsz dolgozni.
ritkán szeretik ha vki csak rövid időre akar melózni, így óvatosan ezzel a bejelentéssel.
Segédmunka tényleg jól fizet, de mint tudjuk válság van, és még mindig erősen haldoklik az építőipar. A helyedbe megkérdezném hogy kertészt keresnek e vhova, mert azok szoktak menni így nyári idénybe. (fűkaszálás, fűnyírás ilyesmi)
Persze nem szeretik, de tehetek mást?
Itt nem igen van már ilyen mezőgazdasági munka...
Igazából mind1 milyen munka. Bár a nehéz fizikai kilőve, gerincferdülés miatt.
Azonban a havi 60ezer is bőven jó. Jobb mint a semmi, és nem is unatkoznék a nyáron.
Amúgy pl. a tescoba bárkit felvesznek?
Én is a közeli strandokat, butikokat, fagyizókat,büféket, gyárakat, élelmiszerboltokat ajánlanám, ahol tényleg csak idényre keresnek embert.
Ha jó vagy angolból magántanítványokat is vállalhatsz. Esetleg ha más tárgyból is jó vagy, akkor abból is, pótvizsgára biztosan készül pár gyerek, vagy nyelvvizsgára.
Ismerősöknél is érdemes érdeklődni, hogy tud-e valamit.
Szuperinfó, helyi hirdetős újság...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!