Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 700 ft-os órabér alatt nem...

700 ft-os órabér alatt nem hajlandóak dolgozni a diákok se – érezzem magam egy baromnak mert én felnőttként ez alatt dolgoznom? És nem kérdés hajlandó vagyok-e mert ez van más nincs?

Figyelt kérdés

Olvasom:

[link]

700 forintos órabér alatt alig találni diákmunkást

Átlagosan 15-20 százalékkal többet keresnek a tanulók a minimálbérnél

a fizikai munkára jelentkező diákok mindössze 30 százaléka hajlandó 700 forintos órabér alatt munkát vállalni.

Tehát adottak a diákok még iskola mellett zéró végzettséggel. Zéró valós tapasztalattal.

Munka kéne nekik, ők meg közlik hogy bármennyiért nem megyek el.

Fizess legalább ennyit vagy nem jövök. És inkább otthon marad és nincs munka, de bizonyos órabér alatt nem megy el még ha nincs semmi más akkor se.

És itt vagyok én a felnőtt. Szakmával, gyakorlattal. Én meg ha kiszámolom, nem kapok 700-at. És fel se merül a kérdés hogy hajlandó vagyok-e, vállalom-e mert meg kell élni.

Más nincs ez van, annyit fizetnek amennyit nekem meg csinálni kell. Vagy keresni más, de mivel mást nem találok, így ez van.

Most érezzem magam egy baromnak hogy egy középsulis diák se hajlandó már annyiért elmenni amennyiért én a felnőtt meg elmegyek(noha nem jókedvemben )?

2016. júl. 21. 07:51
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
93%
Mondjuk akkor add el az állataidat és nosza, menj oda ahol kapsz munkát. Ja, hogy erre nem vagy hajlandó? Akkor ez végül is kinek a hibája, a diákoké vagy a tied?
2016. júl. 21. 10:47
 12/22 anonim ***** válasza:

Neked mennyivel lenne jobb, ha a diákok 700 Ft órabér alatt dolgoznának?

Érezd magad baromnak, hogy egy olyan dolgon idegesíted magad, ami a te életedet semmilyen mértékben nem befolyásolja.

2016. júl. 21. 11:55
 13/22 anonim ***** válasza:
100%

1. Nem vagy hajlandó költözni, nem vagy mobilis.

2. Van ugyan szakmád de sza*t se érsz vele.

3. Fiatalabb, talpraesettebbeket szidod a sajàt magad èletènek jobbà tètele helyett.

"Gratulàlok". Sikeres mintapèldànya vagy a Kàdàri idøszakban nevelkedett, begyepesedett embereknek, akik semmit nem akarnak tenni, de nekik "minden jàr". Ezek az idők elmúltak, vagy fejlődsz vagy marad az èhbèr. Csak rajtad múlik. Nem Orbàn, nem.Gyurcsànyon, stb.

2016. júl. 21. 14:24
 14/22 anonim ***** válasza:
100%

Akkor foglaljuk össze, mi a helyzet most.

Olvastad a hírekben, hogy a SZÉLES KÖRBEN diákok 30%-a hajlandó csak 700 forint alatti munkát elvállalni.

Aztán ezt összeveted azzal, hogy te EGYÉNILEG kevesebbet keresel, mint 700 forint.

Mit is akarsz ezzel mondani, mi az összefüggés? Akár még egy diák is lehetnél, aki a 30%-ba esik! 30% nem kevés. De te jössz azzal, hogy milyen sanyarú a sorsod.

2016. júl. 21. 15:14
 15/22 A kérdező kommentje:

ÉN CSAK AZT AKARTAM MODELLEZNI a kérdésemmel hogy mi lenne ha én a főnököm elé állnék azzal hogy én ennyi meg annyi alatt nem dolgozom.

Tudod mi lenne? Kiröhögne és körbekiabálna egyet a faluban hogy "felveszek embert".

ÉS a falu összes munkanélkülije odacsődülne és összeverekednének a minimálbéres trógermelón.

Tudni kell

-a faluban kettő melóhely van: önkormányzat, fatelep. Na itt vagyok én.

- téen az emberek EGYMÁSNAK estek az önkormányzat előtt azon (verekedés volt!!) hogy kinek jusson közmunkás státusz. Mert az önkormányzat pár embert tud fogadni és vannak vagy 20-an.

VEREKEDTEK a havi 47.000-es trógermelón.

Az én fatelepi bejelenetett minimálbéres melón sokaknak a faluban itt az álmok netovábbja.

2016. júl. 21. 16:57
 16/22 A kérdező kommentje:

"kik semmit nem akarnak tenni,"

Tartottál valaha állatot? Tudod te mit jelent egy béka segge alatti embernek a pár disznó meg a pár csirke?

Az egyetlen dolgot ami ér valamit. Ez az össz vagyonom.

Dobjam el ezt is?

2016. júl. 21. 16:58
 17/22 anonim ***** válasza:

"Dobjam el ezt is?"

Ne, de ne is haragudj azokra, akiknek nincs disznajuk de nem hajlandóak 700 Ft-nál kevesebbért dolgozni.

2016. júl. 21. 17:12
 18/22 A kérdező kommentje:
Hol írtam hogy haragszom rájuk?
2016. júl. 21. 18:01
 19/22 anonim ***** válasza:

"Tudod mi lenne? Kiröhögne és körbekiabálna egyet a faluban hogy "felveszek embert". "

Magyarul a 2 vagy 3 szakmáddal amit az előzőekben felsoroltál, te pont ugyanannyit érsz, mint bármelyik képzetlen ember a faludban, mert velük pótolnának téged ha több pénzt kérnél. Gondolom azok között az emberek között akikkel pótolnának, akad olyan akinek csak 8 általánosa van, vagy akinek csak érettségije. Akkor most végül is mivel jobbak egy diáknál képzettségügyileg?

Ezek szerint akkor te is olyan vagy, aki előadja hogy van ilyen és olyan szakmája, csak épp nem abban a munkakörben dolgozik, tehát teljesen irreleváns. Én is menőzhetek hogy mérnök vagyok, ha eltitkolom a diplomám és előadom hogy takarító állásra jelentkezem, akkor takarítói fizetést fogok kapni. Utána meg verjem a nyálam hogy mérnöki diplomám van mégis minimálbért keresek?

Ja és igen, ha a faludban nincs lehetőség, akkor add el az állataid és menj tovább olyan helyre, ahol jobb a megélhetés, használhatod a szakmád..ha nem mész, akkor meg ne panaszkodj.

2016. júl. 21. 18:15
 20/22 A kérdező kommentje:

"add el az állataid"

Na ne baromkodjunk.

Hát ha létezik földrengetően barom ötlet ez az.

Hogy az egyetlen dolgot ami ér valamit azt számoljam fel-hát ennél nagyobb baromságot nem is tehetnék.

2016. júl. 22. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!