Diákmunkában 410 forintos nettó órabér kevésnek számít?
Jelentkeztem diákmunkára, és a városom művelődési intézetében, irodai munkát kaptam. 20 munkanapom lesz, napi 4 órában kell majd dolgoznom, és nettó 32.900 Ft-ot fogok kikapni, ami 411,25 Ft-os órabér. Én ezt egy kicsit kevésnek találom. Nyelvvizsgám van, ECDL-eim is megvannak. Középiskolában most végeztem a második évemmel. Szerintetek keveset kapok?
UI: Mindenképpen elvállalom a munkát, hiszen ez a pénz is jól fog jönni, csak kíváncsi vagyok, hogy ez tényleg kevés e, vagy csak én keveslem e.
"városom művelődési intézetében" - gondolom valami kisváros, így nem meglepő, hogy ennyit fizetnek.
Amúgy meg én szállodában pincérként ugyanennyit kerestem (Budapesten), csak ott akár napi 15 órát is lekellett húzzak. Ahhoz képest megéri. De még így sem sok.
Most még ne azt nézd, mennyit kapsz.
Első 2 nyári diákmelóm nekem is minimálos volt.
Inkább a tapasztalatszerzés a fontos.
Mondjuk elég szomorú, hogy nagyjából ugyanennyi volt a minimálbér 13 éve, az árak meg negyede-ötöde.
A diákmunka alatt azt érted, hogy egy iskolaszövetkezeten keresztül dolgozol majd?
Mert akkor csak a 15% szja-t vonják le a fizetésedből, magyarán még ha minimálbért is keresel (ami 605 Ft bruttó óránként), akkor is 514,25 Ft nettót kapnod kéne diákként. Ez alatt foglalkoztatni illegális. Csak úgy szólok.
Ha viszont nem iskolaszövetkezet, akkor ez itt a minimálbér összege kb, sőt még egy picit jobb is, mert a bruttó 605 Ft nettóban 402,325 Ft lenne, ha nincs gyereked meg ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!