Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Au pair heti 50 euróért?

Au pair heti 50 euróért?

Figyelt kérdés

Meg van már beszélve a családdal, hogy mennék, 4 gyerek mellé, Mallorca-ra. A fizetés most került elő - 50 eurot adnának egy hétre. Reggelit kell csinálni a gyerkőcöknek, kettőt elvinni a suliba, másik kettővel játszani 4-ig, este lefektetni őket. Ezt heti 5 nap. Hétvégén pedig csak reggeli, plusz felöltöztetés, este lefektetés.

Ezért 50 euro elég kevés, nem?

2010. ápr. 15. 20:54
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
100%

Szerencsés vagy én a helyedben kimennék. Ha te nem mész majd én megyek :D

Amúgy hol találsz ilyen állást ha megkérdezhetem, mert érdekelne. Köszi 22/L

2010. ápr. 15. 21:13
 2/28 anonim ***** válasza:
100%
Havi 200 euró, plusz teljes ellátás Mallorcán:-D ilyet én is akarok!
2010. ápr. 15. 21:21
 3/28 anonim ***** válasza:
100%

Az Au pair melók többnyire rabszolga melók apró pénzért.

De ez a legkönnyebb módja a nyelvtanulásnak és a legális külföldi munkának.

Négy gyereket terelgetni, kordában tartani nem egyszerű ha nincs tapasztalatod.

Hány évesek?

Ha van köztük 3 év alatti és nincs rutinod akkor nem vállalnám.

2010. ápr. 15. 21:30
 4/28 A kérdező kommentje:

Sokat kellett melóznom érte, hogy megtaláljam ezt a családot, úgyhogy nem adom őket:)

Interneten találtam amúgy, au paires oldalon. Sok van belőle, csak a legtöbb oldalon fizetni kell a család elérhetőségéért...nem is keveset...

Azért kérdeztem amúgy, mert gondoljatok bele, napi 8 óra, és heti kb 13 ezer forintnak felel meg, ami kevesebb mint itthon egy szimpla szórólapos meló, és tök nagy a felelősség.

Van tapaszta

2010. ápr. 15. 23:18
 5/28 A kérdező kommentje:

Jaj, még nem akartam elküldeni:)

Szóval van tapasztalatom, de nem sok, csak rokon gyerekek....

Akikre vigyáznom kell majd 6,4,2 évesek és van egy 6 hónapos.

Szóval tekintsetek el lécci attól, hogy Mallorca, és a fizut nézzétek....forintra átszámolva nem sok. És nem fizetik az utamat, se nyelviskolát, se semmit.

Nem panaszkodni akarok, örülök nekik, meg minden, csak kicsit keveslem.

Vélemények?

És köszi az eddigi válaszokat:)

2010. ápr. 15. 23:20
 6/28 anonim ***** válasza:
100%
Ilyen kicsi gyerekekre vigyázni, hatalmas felelősség. Ráadásul négyen vannak. Igazad van, kevés az 50 euró azért a munkáért, ami ezzel jár. Nem is hiszem, hogy vállalnám egy csecsemőt, meg 3 kicsit, pedig nekem is van kettő. De ha az enyémeknél elrontok valamit, akkor csak magamat szidom, és nem vonnak felelősségre akár hivatalosan is.
2010. ápr. 16. 06:34
 7/28 anonim ***** válasza:

Azért ha úgy döntesz, hogy nem, dobj rá egy emailt. ;)

Amúgy meg szerintem egy nagy hülyeség az hogy kevés! Nézd már meg, Mallorcáról van szó, nyelvet tanulhat, fizetik az ellátását, és általában az au pairek csak zsebpénzt kapnak. Teljesen korrekt szerintem. Gondolj bele, ha itthon magadat tartod el, akkor a számlák, albérlet (aki ott lakik) 1 havi kaja után mennyi marad meg tisztán neked? Hát nem hiszem h durván 53.000 Ft-od.

A 6hónapos baba tényleg sok odafigyelést igényel, és a 2 éves is. Szerintem ketten is kellenének oda :D Én mennék, de komolyan, legalább nem lennél egyedül, és nekem van tapasztalatom, kérdezd meg tőlük, hátha.. Első voltam 22/L

2010. ápr. 16. 11:03
 8/28 anonim ***** válasza:
Nem rá, hanem rám dobj, csak kimaradt :)
2010. ápr. 16. 11:04
 9/28 anonim ***** válasza:

hivatalosan törvény szerint egy au-pair heti 30 órát dolgozhat, a többi plussz pénz

a szülők kötelesek nyelviskolába téged beíratni

én voltam már Németo-ban, ott nagyon korrektek voltak

viszont máshol kihasználtak (elvittek az éttermükbe is hajnalokig kiszolgálni - csak az au-pair fizu ellenében és címszó alatt)még a házimunkára is csak megkérhetnének, vagy fel kellene azt is számolniuk

amúgy heti 100 eur lenne a norm. fizu..

utána kellene járni

2010. ápr. 16. 12:37
 10/28 A kérdező kommentje:

Utolsó: Köszönöm a választ, hasznos volt!!

Első: Ne haragudj, de ez nagyon nem így működik. Egyrészt nincs elzárva előled a lehetőség, hogy te is találj magadnak egy ilyen családot. Másrészt ha ketten mennénk még kisebb lenne az esélye hogy több fizut adnak. Három: milyen tapasztalatod van? Mert nem úgy tűnik nekem, mintha külföldön vigyáztál volna már 4 gyerekre abból amit írsz. 50 euró per hét kevesebb mint a minimálbér. És igen, Mallorca, de nem fizeti a család az utazást, tehát ennyi erővel foghatnám magam, vehetnék repjegyet mallorcára, azt kint elmennék szórólapozni és valószínűleg több pénzt gyűjtenék össze mint így. És akkor semmi felelősség, semmi rizikó.

Szóval igen, baromi szerencsés vagyok, csak nem ez volt a kérdés. És te lehetsz ugyanilyen hú de nagyon szerencsés ha vennéd a fáradtságot és keresnél családot te is. Beszélsz egyáltalán spanyolul? Ja, a nyelvtanulásról meg annyit, hogy a gyerekekkel angolul kéne beszélgetnem, pedig a spanyol miatt mennék ki. Meg amúgy is egy 2 évessel annyira nem fejlődne a szókincsem...

Szóval összegezve : kapd a nyakadba a netet, és keress magadnak családot. Ha meg megyek, akkor alap, hogy egyedül megyek....

Na jóéjt, és bocsi ha kicsit keményre sikeredett, csak ez a véleményem.

2010. ápr. 16. 23:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!