Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Megéri kimenni au pair-nek...

Megéri kimenni au pair-nek havi 260 Euróért? Én most ezen vacilálok.

Figyelt kérdés
2010. febr. 7. 12:07
 1/7 anonim ***** válasza:

Havi 260 euró nagyon kevés. Annyit Magyarországon is meg lehet keresni.

Barátnőm havi 700-ért dolgozott. (bár ő konyhán)

2010. febr. 7. 14:11
 2/7 anonim ***** válasza:

Az Au-pair-nek az a lényege, hogy nyelvet tanulsz. Kimész egy családhoz, segítesz a gyerekeknek a leckénél, tanulásban, besegítesz a házimunkába.. Ezért cserébe a család beírat egy nyelviskolába és zsebpénzt ad, amiből hétvégén elvagy és esetleg tudsz magadnak venni ezt-azt. Nincs kikötve, hogy be kell iskolázni téged, de a zsebpénz jár. Azt is kalkuláld bele, hogy évente 2-3 alkalommal tudsz csak hazajönni, mert a szünetek kint másként vannak. A család állhatja még az utazást is. Ezek családfüggő dolgok, ha megszeretnek biztos nagyvonalúbbak lesznek.

260 Euró = 70.000 Ft. Ha ezmellé beiskoláz, állja az utadat, nem kell beszállnod a rezsibe, kaját is kapsz és internetezhetsz is (most már nem csak a telefon lézetik) akkor a nyelv miatt talán megéri. Van olyan család is, aki a legjobb iskolába írat be és a nyelvvizsgát is kifizeti.. Egy próbát talán megér.

2010. febr. 9. 13:44
 3/7 anonim ***** válasza:
A konyhán lehet, hogy 700 Eurót (180e Ft-ot) kapsz, de ott elég sokat is kell dolgoznod, másokkal vagy összezárva és nincs időd tanulni. A körülötted lévőktől tanulsz, de inkább csak azokat a szavakat, amik nagyon kellenek. Ezzel szemben a család ha beiskoláz, nagy eséllyel elsajátítod az adott nyelvet és a gyerekek miatt sem kell megszakadni (csak bírd idegekkel a 2-3-4-... ördögi gyereket) :D
2010. febr. 9. 13:48
 4/7 anonim válasza:
ha kapsz szállást és kaját és azon felül 260at, akkor megéri, egxébként nem
2010. ápr. 14. 08:23
 5/7 anonim ***** válasza:
Hát ez így van, a családnak ez nem csak 260, sokkal többe jön ki, ennyi a költőpénzed gondolom.Bejelentenek hivatalosan, az is lóvé, nyelvtanfolyam nálunk legolcsóbb kb 500euro/8hét. Az azért mák, ha gazdag családhoz kerülsz, de mi a másik oldalon vagyunk, 2 Németben dolgozó, 1 kisgyerekkel, és belepusztulunk a gyerekfelvigyázási költségekbe, pedig jobb mint itteni átlagkereset a fizunk, de drága az élet. A többség albérletben lakik, sokszor a gazdagok is, így egy fizu több mint fele csak az albi ára. Nálunk egyikünk fizetése az albi, meg a gyerekfelügyeletre elmegy (rezsi nélkül), pedig délelőtt bölcsi, és néha esténként babysitter, haveri áron. Au-pairt nem szeretnénk, mert nem akarunk együtt élni egy idegennel, főleg, hogy nem olyan a lakás, hogy szeparált helyet tudjunk biztosítani neki.
2010. ápr. 26. 16:06
 6/7 anonim válasza:

Egyértelműen NEM! Ha német miatt akarsz menni, akkor ajánlom Ausztriát, ott 366 euró a min. átlagkereset és heti max. 20 órára kötelezhetnek, továbbá a nyelviskola költségeinek 50%-át a család állja.

Ezzel szemben Németországban 260 euró, heti 30 óra a penzum és mindent magadnak állsz.

Tehát Németországba NEM éri meg kimenni, mert ennyit Magyarországon is tudsz keresni.

Ha mégis ragaszkodsz Németországhoz (NE! Ne tedd!), akkor válassz olyan családot, ahol minél több szolgáltatás elő van fizetve (takarítás, kertész esetleg magántanár), mert különben a családok hajlamosak mindent a nyakadba sózni.

2010. máj. 6. 21:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Az előző hozzászólónak szeretném üzenni, hogy az Au pair munkában nem az a lényeg hogy "jól megszedd magad" (akkor menj gályázni hajóra) meg hogy többet keress mint Mo-on. Ez nem arról szól, hogy meggazdagodsz meg pénzt gyűjtesz, hanem ÉLMÉNYEKET gyűjtesz egy idegen országról, kultúráról, emberekről. Szerintem ezt úgy kell nézni (én most nyáron megyek Au pair-nek, én így látom), hogy pl. engem nem tudna befizetni anyukám, hogy utazzak el ide-oda Európában, így viszont heti 30 óra munkával meg lehet annyit keresni, hogy visszajöjjön a repjegy és ott elkölthető zsebpénzem is legyen. Szerintem ez annyira nem rossz, tekintve, hogy még teljes ellátás (lakhely, kaja, közös kirándulás a családdal) is lesz.
2010. jún. 15. 04:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!