Meg lehet e élni csak abból hogy bankban van a pénzem és kamatozik?
Infláció több mint a kamat :D
Nekem nagymamám rakott be anyukám esküvőjére 50 ezer forintot évek alatt mikor csak 10 éves volt anyu és mikor 35 évesen házasodott kivette azt az 57-58 ezres vagyont :D
120 millió Ft kellene, hogy 1%-os reálhozammal havi 100 ezred legyen. 2%-al ennek a fele. 2%-nál magasabb reálhozamot már csak jelentős kockázatokkal tudsz elérni, és ez akkor is igaz volt, mikor kétjegyű százalékot hoztak nominálisan a bankbetétek, államkötvények, mert akkor meg az infláció volt magas. Ha a nominális hozamból élsz, az meg egyre kevesebbet fog érni.
Én kb. 1 milliárdos összegnél gondolkodnék el a felmondáson... De valószínűleg egy ideig akkor sem.
én már 15+ milliónál mondanék fel mint a húzat, ez lenne az első dolgom!
mostani legjobb kamat 3,03%, kérdés, hogy ebből mennyi marad meg tisztán..
"én már 15+ milliónál mondanék fel mint a húzat, ez lenne az első dolgom! "
Hát ha te megélsz a havi 30 ezres kamatból :D
Mondjuk 15 millió sem sok pénz, az "csak" 4-5 évnyi munka a jelenlegi béremmel, ha nagyon széthúzom 7-8 évig megélek, aztán meg éhen halok mert 40 évesen hogy állítsak oda akármelyik munkáltatóhoz? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!