Akik 80-90 ezer, ESETLEG 100 ezer körüli fizetésekért dolgoznak, nah azok miért nem koldulnak/kéregetnek (ahogy tetszik) inkább? Sokkal többet lehet úgy keresni.
Szóval én úgy tudom, mindenki pénzért dolgozik kizárólag. Azért szokás elmenni dolgozni, mert kell otthon, kaja, család, nyaralás, mittomén. És ugye nyilván minél több pénz jön be havonta, annál jobb. De akik ennyit kerestek, miért dolgoztok?
Nah én korábban dolgoztam jó pár helyen. Volt gyár, hostess, gyros-os, szórólapos és baromira elegem lett a nyomorult 500 forintos, vagy hasonló megalázó órabérekből és nyamvadt 100 körüli fizetésekből.
Nah és kipróbáltam a koldulást. 2500 körül van az órabérem.... A havi bevételemet inkább le se írom..
Egyszerűen elképesztő, hogy Magyarországon sokkal jobban megéri koldulni, mint dolgozni. 5-ször annyit lehet keresni körülbelül. Azt is megbántam komolyan mondom, hogy valaha is dolgoztam! Ráadásul diplomásoktól, meg egyéb tanult emberektől is csak azt hallom, hogy vergődnek. Van sok ilyen az ismeretségi körömben.... :(
Egyébként mikor például szórólaposként dolgoztam, baromira le voltam nézve... Szóval még csak nem is égőbb a koldulás és sokkal többet hoz. Nem csodálom, hogy ilyen sok kéregető van. Jobban megéri egyszerűen, mint dolgozni...
Buszmegállóban rástartoltam egy csajra, tök jól elbeszélgettünk, mikor már nem csak 2en voltunk, közölte most ne szóljak hozzá, dolgoznia kell.
Némának adta ki magát és 1 nyomtatott lappal kulcstartókat árult 1000Ft-ért+ adományokat gyűjtött, 15 perc 9 000Ft, hát kb. így csinál is a kérdező 2500-öt.
10:16
Komolyan léteznek ilyenek???
Pofán is ba.sztam volna...
Huhh, hát lehetséges, hogy csak nagyon magammal voltam elfoglalva ilyen téren és nem gondoltam át a dolgot. Mármint úgy igazán biztos nem.. Ezek szerint... Szóval mert ez mondjuk igaz..... Hogy az a főnök, aki régen szegény volt és gazdag lett, az a legfukarabb. Ezt abszolút eltudom képzelni. Meg van is egy picike tapasztalatom. Viszont.... Lehet, hogy mindenki ilyen, én azonban nem mindenki vagyok. Én nagyon sokat szenvedtem azokben az időkben, a szar fizetések miatt, úgyhogy tudom, milyen rossz és teljesen át tudom érezni, hogy mi van a szegényekben... A kilátástalanság, meg mikor kikapcsolják az áramot a panellakásban, mert nincs miből fizetni egyszerűen a számlát... Annyira elmegy az ilyen fos fizetés, hogy észre sem veszi az ember, de már nincs pénze.
Egyébként ismerek egy 16 éves srácot, ő 4 ezret is összeszed egyetlen óra alatt. Örs Vezér téren például.
Hogy hogyan? Szégyenérzet nélkül. Én sem tudtam sokáig ezt elképzelni, nem volt pofám, meg nem mertem, meg, hogy az milyen már.... De sajnos muszáj és sokkal jobban megéri. Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!