Akik 80-90 ezer, ESETLEG 100 ezer körüli fizetésekért dolgoznak, nah azok miért nem koldulnak/kéregetnek (ahogy tetszik) inkább? Sokkal többet lehet úgy keresni.
Szóval én úgy tudom, mindenki pénzért dolgozik kizárólag. Azért szokás elmenni dolgozni, mert kell otthon, kaja, család, nyaralás, mittomén. És ugye nyilván minél több pénz jön be havonta, annál jobb. De akik ennyit kerestek, miért dolgoztok?
Nah én korábban dolgoztam jó pár helyen. Volt gyár, hostess, gyros-os, szórólapos és baromira elegem lett a nyomorult 500 forintos, vagy hasonló megalázó órabérekből és nyamvadt 100 körüli fizetésekből.
Nah és kipróbáltam a koldulást. 2500 körül van az órabérem.... A havi bevételemet inkább le se írom..
Egyszerűen elképesztő, hogy Magyarországon sokkal jobban megéri koldulni, mint dolgozni. 5-ször annyit lehet keresni körülbelül. Azt is megbántam komolyan mondom, hogy valaha is dolgoztam! Ráadásul diplomásoktól, meg egyéb tanult emberektől is csak azt hallom, hogy vergődnek. Van sok ilyen az ismeretségi körömben.... :(
Egyébként mikor például szórólaposként dolgoztam, baromira le voltam nézve... Szóval még csak nem is égőbb a koldulás és sokkal többet hoz. Nem csodálom, hogy ilyen sok kéregető van. Jobban megéri egyszerűen, mint dolgozni...
😂😂😂 Azért reménykedem, hogy kamu kérdés..
De hogy a kérdésedre is válaszolják: a normális embereknek nincs pofájuk koldulni napi 6-8 órában.
Milyen végzettséged van?
Hát nézd/nézzétek.... Úgy könnyű, ha az ember jó helyre születik és körülbelül alá van téve minden. Vagy családi tőke, örökség, amiből lehet ezt-azt csinálni... Nekem sajnos nem adatott meg az ilyesmi. Szegény családba születtem és csak érettségim van úgy egyébként, mert bizony dolgoznom kellett... De már megbántam minden egyes percét. Meg mondom őszintén...
Másrészt meg tojok rá, hogy mások(idegen emberek) mit gondolnak. Erről-arról-amarról. Úgysem törődik senki a másikkal. Csak saját maga, vagy jó esetben még a családja fontos mindenki számára és ezzel letudva a történet. Megfordultam pár helyen, dolgoztam itt-ott, rossz tapasztalataim vannak úgy a társadalomról. Én bennem még van egy kis tartás, de valóban az a legfontosabb, hogy saját magamnak és a szeretteimnek - kedvesemnek -, jó legyen. Nem kell tudnia senkinek, hogy mit csinálok. Bár nyilván nem csinálnám ezt, ha dolgozni érné meg jobban. De hát sajnos nem.
Összes főnököm, aki régen szegény volt, nos azok a legsurmóbak :) Fogyasztották a bolt terményeit, majd leltárhiányra hivatkozva levonták az eladási árát a fizetésből, 1 perc késésért fél napot fizet, ebédszünetre rászámolt 30 perc munkaidőt, csak éppen ebédelni nem engedett!
Igazad van kérdező, mindenki ilyen főnökre vágyik :)
Na, mellettem éhen halnál :P
Soha nem állok meg koldusnak, a retkes csöves kinézetűeket már messziről kerülöm is, de ha valahogy odajön mellém, akkor én megyek odébb.
Ez általában elég szokott lenni, de ha nem (mint az egyik retkesnél, amelyik csak tolta volna a képembe a koszos újságját) akkor leordítom a fejét, hogy TAKARODJ DOLGOZNI TE ROHADT INGYENÉLŐ!!! :P
Én elhiszem, én egyik csövesnek sem nagyon adok, úgy 90%-ban, mivel amikor kaját akartam adni még engem küldtek el a....ba.. És ez nem egy alkalommal fordult elő!
Persze van kivétel, aki tényleg rászorul, de tízből egy.
Másrészt. Volt erről már cikk is, konkrétan lehozták, hogy a faszi 10 éve koldul autók között, beállítva egy szomorú történetnek, míg a faszi elmondása szerint ő így elvan, ez van alapon.
EMBER, TÍZ ÉVE KOLDUL. Tíz év alatt már nagyon sokszor talált volna munkát, úgyhogy én is elhiszem, hogy megéri...
Én szégyellném magam, de valahol abban is van valami, hogy az életed robotmunkával megy el minimálbérért és a hó végén így is vajas kenyeret eszel és nem tudsz egyről a kettőre jutni. Szóval nem ítélkezem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!