Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Külföldön meg lehet élni a...

Külföldön meg lehet élni a takarító, szobalány, pincér, raktáros stb. munkákból?

Figyelt kérdés

20 éves vagyok, így még nincs semmilyen végzettségem, de minél hamarabb el szeretnék költözni. Angolul beszélek. Ismerőseim nincsenek kint.

Aki esetleg dolgozott már hasonló munkakörökben kint, az le tudná írni, hogy a kinti magasabb árak mellett milyen színvonalon lehet megélni ilyen "egyszerűbb" munkákból? Azt is írjátok le, hogy melyik országban vagytok/voltatok.

2016. júl. 10. 10:59
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Aha, szóval HA nem a városban, meg HA mutyiznál egy kicsit, HA több pénzed lenne (esetleg HA nyernél még a lottón is...) esetleg akkor ... Kicsit sok a HA de azért értjük, köszönjük a véleményt...
2016. júl. 10. 13:49
 12/16 anonim ***** válasza:
100%
Meg lehet élni igen. De ÉLNI azt már nem. Ha érted a különbséget. Ez a baj, hogy sokan csak az átszámolt fizetést látják, és azzal nem hogy bizony a kinn megkeresett pénzedet nem Magyarországon költöd el, hanem ott. Azt kellene sokaknak megérteni, hogy ezek a felsorolt munkák ott is a periférián vannak, ezzel arányos bérrel. Jobb a pénz, persze, többet tudsz költeni belőle, mivel erősebb. De ettől nem élsz jobban, mert az árak is igazodnak a fizetésekhez. Az is a gond, hogy a nagy többség annyira igénytelen, hogy ha tud venni egy ájfónt, meg egy leharcolt kocsit, már felrakja facebookra, hogy lám, micsoda gazdagság van.
2016. júl. 10. 14:23
 13/16 anonim ***** válasza:

Szinte már mindenhol ezt olvasni hogy Angliában elég szar a helyzet, és a kis ember, putriba kényszerül, mert minden drága. Nekem ezekből az jön le, hogy nem nagyon éri meg oda menni.

Tudom nem angol nyelvterület, de hátha érdekel ez is, ha más nem, akkor összehasonlítás végett :

Én Ausztriában vagyok tirolban.

Szakmunkásként megkerestem kb 1700-1800 eurot napi 10-12 órában változó volt.

Most 4 év után gyári munka 2000 euro 8,5 órában de ez már nem sima mezei melósként hanem kicsit magasabb pozícióban. Ja és ausztriában kötelező adni a 13-14 havi bért, szinte minden szakmában.

Normális lakás vidéken 550-600 euro, nagyvárosban egy lyuk 700-a csillagos égig, ez rezsivel értendő már. Normális autóra kb havi 100 euro biztosítás. Kaja igénytől függően de havi 300 minimum.

Két ember kivesz egy ilyen lakást mint írtam mindjárt lehet spórolni rajta...

Vannak a szezonos melósok vendéglátósok, ami neked érdekes lehet, ha ráfekszel a német nyelvre. Tirol, vorarlberg,de talán még salzburg és karintia tartományban is sok helyen kapnak szállást, ami egy szobát jelent. Egyedülállóknak tökéletes. Sokszor napi kemény 12 óra meló, havi 1500-1700 pénzért. Kaját kapnak, igazából kiadásuk nincsen. Cserébe hajtás van, meg stressz, meg bezártság, valamit valamiért.

Ja és heti 6 nap meló álltalában. Szezon végén plussz szezonpénz, ami a 13-14 havi fizu részarányos megfelelője, plussz van közös borcsi amit akkor kapnak meg.

Aztán ebből kiindulva sokal keresnek később éves állást és saját albérletet.

Személy szerint azt tudom mondani, jól meg lehet élni, hobbira, szórakozásra is jut bőven. Spórolni is lehet, de persze könnyen el lehet verni ezt a pénzt is ha nem ismersz határokat.

2016. júl. 11. 01:21
 14/16 anonim ***** válasza:
Angliàról azert hallani rosszat, mert a nagy többség ide kelet magyarorszàgról jövő, valljuk ben kepzetlen, nyelvet nem beszélő ember. Az ilyenek mégis hogy éljenek szerinted jòl? Sehol nem él az ilyen jòl. A szakmunkas itt is jòl megvan. Én es az ismerősi köröm is jòl megélünk, nem tömegszàllàson tengődünk, csak ugye minket a "proli" magyarok le sem sza*nak. Én is megkaptam mar hogy miert keresek én 2500 fontot, mikor ő csak 860-at? Mondom mert tudok angolul ès van eladhatò tudasom. Erre a vàlasz: "ja, hàt ùgy könnyű". Es sajnos ilyen a többség. Angliànak is az effèle olcsójanosokból van elege, akik 3 font/òràért dolgoznak roman autòmosókban.
2016. júl. 11. 11:32
 15/16 anonim ***** válasza:

utolsó:

Tartsuk szem előtt, hogy a kérdés nem arra irányult, hogy egy képzett és tapasztalt hidegburkoló vagy gázszerelő hogy él, hanem arra, hogy egy szobalány vagy takarító... A kettőt nem szabad összemosni.

2016. júl. 11. 11:48
 16/16 anonim ***** válasza:
100%
Ertem én, de èpp ezt kène a sok jò madàrnak felfogni, hogy egy takarìtò kinn is takarìtó, ès helyi szinten alulfizetett ugyanùgy mint bàrhol. A szezonmunkàt ne keverd bele mert az csalòka, mivel ott nincs kiadàsod szinte semmi. De azert 1100-1300 €-bòl megèlni ha minden fizetned kell ugyanolyan nehéz mint Magyarorszàgon a 80-bòl. Csak ugye könnyebb jönni a forintósított fizetèsekkel, eZzel megvezetve az embereket.
2016. júl. 11. 11:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!