Külföldön meg lehet élni a takarító, szobalány, pincér, raktáros stb. munkákból?
20 éves vagyok, így még nincs semmilyen végzettségem, de minél hamarabb el szeretnék költözni. Angolul beszélek. Ismerőseim nincsenek kint.
Aki esetleg dolgozott már hasonló munkakörökben kint, az le tudná írni, hogy a kinti magasabb árak mellett milyen színvonalon lehet megélni ilyen "egyszerűbb" munkákból? Azt is írjátok le, hogy melyik országban vagytok/voltatok.
Szinte már mindenhol ezt olvasni hogy Angliában elég szar a helyzet, és a kis ember, putriba kényszerül, mert minden drága. Nekem ezekből az jön le, hogy nem nagyon éri meg oda menni.
Tudom nem angol nyelvterület, de hátha érdekel ez is, ha más nem, akkor összehasonlítás végett :
Én Ausztriában vagyok tirolban.
Szakmunkásként megkerestem kb 1700-1800 eurot napi 10-12 órában változó volt.
Most 4 év után gyári munka 2000 euro 8,5 órában de ez már nem sima mezei melósként hanem kicsit magasabb pozícióban. Ja és ausztriában kötelező adni a 13-14 havi bért, szinte minden szakmában.
Normális lakás vidéken 550-600 euro, nagyvárosban egy lyuk 700-a csillagos égig, ez rezsivel értendő már. Normális autóra kb havi 100 euro biztosítás. Kaja igénytől függően de havi 300 minimum.
Két ember kivesz egy ilyen lakást mint írtam mindjárt lehet spórolni rajta...
Vannak a szezonos melósok vendéglátósok, ami neked érdekes lehet, ha ráfekszel a német nyelvre. Tirol, vorarlberg,de talán még salzburg és karintia tartományban is sok helyen kapnak szállást, ami egy szobát jelent. Egyedülállóknak tökéletes. Sokszor napi kemény 12 óra meló, havi 1500-1700 pénzért. Kaját kapnak, igazából kiadásuk nincsen. Cserébe hajtás van, meg stressz, meg bezártság, valamit valamiért.
Ja és heti 6 nap meló álltalában. Szezon végén plussz szezonpénz, ami a 13-14 havi fizu részarányos megfelelője, plussz van közös borcsi amit akkor kapnak meg.
Aztán ebből kiindulva sokal keresnek később éves állást és saját albérletet.
Személy szerint azt tudom mondani, jól meg lehet élni, hobbira, szórakozásra is jut bőven. Spórolni is lehet, de persze könnyen el lehet verni ezt a pénzt is ha nem ismersz határokat.
utolsó:
Tartsuk szem előtt, hogy a kérdés nem arra irányult, hogy egy képzett és tapasztalt hidegburkoló vagy gázszerelő hogy él, hanem arra, hogy egy szobalány vagy takarító... A kettőt nem szabad összemosni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!