Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Ha Mechatronikára megyek...

Ha Mechatronikára megyek Egyetemen és 34 évesen végzem el (kb) és az angol mellett beszélek koreaiul (most tanulgatom) akkor van esélyem jó munkahelyet találni és karriert építeni?

Figyelt kérdés
Fő érdeklődési kör a robottechnológia.
2016. júl. 7. 15:51
1 2
 11/14 A kérdező kommentje:

Én úgy tudtam, hogy a mechatronika foglalkozik leginkább a robottechnológiával. Olvastam ezt-azt róla és azt írták, hogy alig 10 éve van az iparban. Nem mellesleg kiskoromban is ezzel akartam foglalkozni, csak akkoriban még nem volt. Úgyhogy nem az én hibám hogy ennyi idősen kezdem, a technika fejlődött túl lassú ütemben. :DD Vagy pedig 10 évvel később kellett volna születni.

Más is ajánlotta már a villamosmérnökit illetve olyat hogy energetikai mérnök. Csak akárhányszor eldöntöttem, hogy nekikezdek jöttek a "károgók". Mit tehet egy ember arról, hogy mondjuk nem tudta 14 évesen hogy pontosan mi akar lenni. Nem mindenki tudja. Van aki később nő fel illetve komolyodik meg, sok oka van ennek.

2016. júl. 8. 19:43
 12/14 anonim ***** válasza:

Lesznek itt problémák..

"Én úgy tudtam, hogy a mechatronika foglalkozik leginkább a robottechnológiával. Olvastam ezt-azt róla és azt írták, hogy alig 10 éve van az iparban."

Mi van alig 10 éve az iparban? Az, hogy kitaláltak egy olyan szakot, hogy mechatronikai mérnök, az lehet. De a robotosítás-elektronika az elég régóta jelen van, nem 10 éve..

"Nem mellesleg kiskoromban is ezzel akartam foglalkozni, csak akkoriban még nem volt. Úgyhogy nem az én hibám hogy ennyi idősen kezdem, a technika fejlődött túl lassú ütemben. :DD Vagy pedig 10 évvel később kellett volna születni. "

Jó szöveg meg minden, csak hülyeség. Ne add nekem be, hogy 10 éve nem volt olyan szak az egyetemen, ami ebbe az irányba terelt volna, és te azért nem mentél...hagyjuk már.

"Más is ajánlotta már a villamosmérnökit illetve olyat hogy energetikai mérnök."

Most ugrálsz itt a mérnöki szakok között az alapján hogy "más is ajánlotta". Energetikai mérnök meg villamos, hát azért rohadtul nem mindegy.

Nem bántani akarlak, meg lehet próbálni. De nem mondott sok hülyeséget a 30 %-os, ha sikerülne is elvégezni, írtó nagy hátrányban lennél a sok 22-23 éves frissen végzett mellett. Egy veled egykorúnak aki rendesen kezdte már 13 év tapasztalata van a szakmában.

De nem is ez a legnagyobb baj. Egy mérnöki kar nem megy úgy, hogy "ajánlották" meg "kiskoromban is tetszett". Az első nehézségnél azt mondanád hogy fú hát nem erre számítottam...egy jó mérnöki kart elvégezni és karriert építeni csak úgy lehet, ha az ember nagyon elhatározta magát és mindig csak az lebeg a szeme előtt hogy el akarja végezni. Ha úgy érzed megvan és van affinitásod, akkor hajrá.

2016. júl. 9. 10:51
 13/14 anonim ***** válasza:

Bármi lehetséges, csak tegyél érte.

Egyébként mivel foglalkoztál eddig?

2016. júl. 9. 22:22
 14/14 anonim válasza:

Szia! :)

Én már elvégeztem a BME mechatronika Bsc-t most Msc-n tanulok ugyanezen a szakon,úgy gondolom, hogy az előttem lévő okoskodókkal szemben tényleg kézzel fogható tanácsokat tudnék adni.

A Bsc-t csúszás nélkül, 4,7 körüli diplomaátlaggal fejeztem be, de ez semmit nem jelent! A mechatronika képzés elég új, sajnos azt kell mondjam, hogy a BME-n nagyon összeszedetlen. Minden bajnak a fő okozója az ún. MOGI, Mechatronika Optika és Gépészeti Informatika tanszék. Ez több tanszékből olvadt össze, és öreg, nem friss tudással rendelkező oktatók alkotják, akik a saját béna tantárgyaikat erltetik. Nem szeretnék itt neveket írni, de a honlap nyílvános, te is megnézheted. Sok tantárgy tematikája egyáltalán nincs letisztázva, elavult, gyakorlati tudás nélküli elméleti anyagot ad. Sokszor volt olyan, hogy amit tanultunk arról fingunk nem volt, hogy micsoda, csak bemagoltuk a képleteket / definiciókat, vagy a felsőbb évesektől megkérdeztük, hogy nekik mi volt a zh-ban és ezalapján megkaptuk az ötöst. De olyan szintű itt a baj, hogy pl LateX kitalálásának évszámát kellett bemagolni és leírni zh-ra Informatikából (Megnézheted ki oktatja ezt a tárgyat a honlapon, na pl ő az egyik baj forrása a képzésben)

Persze próbálkozik a tanszék, csak nagyon lassan megy minden változás, illetve vannak azért jó tantárgyak is.

Msc képzés dettó ugyanez, csak nagyobb a szabadságod, nincsen annyi tantárgy.

A gond az, hogy engem ez a terület érdekel, viszont a fent leírt problémákra már csak nagyon későn ébredtem rá, konkrétan utolsó előtti félévben. Addig abba a hitbe ringattuk magunkat, hogy na majd a köv félévben tanulunk értelmeset, na majd a következőben és hopp, vége lett az egyetemnek. Most sokunk úgy érzi, hogy egy jó nevű diplomával a kezünkben megfelelő tudás nélkül végeztük el a képzést.

Jelenleg gyakornok vagyok egy pesti multinál, nemrég kezdtem, még csak netezni tanultam (lol) Kicsit azért elvagyok kenődve, úgy érzem pocsékba ment az elmúlt 4 év. Szerintem inkább menj vagy gépésznek, vagy villamos/mérnökinfósnak. Vagy ha van benned sok önszorgalom gyere mechára, alapnak jó, csak sokat hozzá kell (kellett volna nekem is ) tenni magadtól. Lehet összeszedetlen voltam, ha van kérdés, tedd fel.

22/F

2016. júl. 14. 14:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!