Reális ez a bérszint ilyen feltételek mellett?
Az alábbi mondat természetesen kérdés akart lenni, nem kijelentés, bocsi az elgépelésért.
--> "Tényleg lehet ekkora fizetést kapni Ausztriában, ennyivel rosszabb lenne nálunk a gazdasági helyzet."
Ha pénzügy mesterszakosként ennyire nincs rálátásod a világra el se indulj otthonról !
felütsz egy külföldi álláskereső portált és már is ott lebeg, h mennyi lenne a br. éves jövedelem.
komolyan neked adnak pénzügyes diplomát ?! mesteren !
megint csak gratulálok a magyar felsőoktatásnak! yeeyyy
Nem bántani akarlak, lehet hogy csak ma be vagy kicsit lassulva, de pénzügy mesterszakon fogsz hamarosan végezni és ilyen kérdéseket teszel fel?
Ráadásnak a gazdasági helyzet...
Én is közgazdász hallgató vagyok, még csak elsőéves, de én bele vagyok bolondulva a témába, éjjel nappal tájékozódom, elemzéseket olvasok (az egyetem mellet). Én vezessem le a magyar és osztrák gazdaság eltéréseit?
Megkérdezhetem melyik egyetemen tanulsz?
Utolsó válaszolónak, azért hiába olvas az ember elemzéseket, amikor azoknak a kétharmada nettó fszság.
Emlékszem mikor elsőévesként azt hittem, hogy én váltom majd meg a világot meg, hogy én "levezetem" :D Nem lenézni akarlak, de amit letudsz vezetni, az túl egyszerű. Amit nem... hát, érted :)
Most nyilván nem konjukntúra-ciklusok eltéréséről, meg az eltérő infláció bérekre gyakorolt hatásairól, sem kibocsátásról, sem SNA mutatókról sem szociológiai, kulturális általános emberi, regionális hozzáállásról akartam beszélni. Nyilván nem lehet mindent számmisztikailag levezetni. Vagy ha le tudod, akkor lehet jelentkezni a Nobel-díjért, de az "ennyivel rosszabb lenne nálunk a gazdasági helyzet" kérdésre alapjaiban még egy nem közgazdász is tud válaszolni. Bár tény, hogy elég hosszú választ lehet erre írni, ahhoz viszont most már késő van. :)
A kérdezőnek: Nyilván a munkától függ a fizetés, de simán kezdhetsz ennyivel.
Pattanj fel első körben a [link] oldalára, nézz körül mit kínálnak. Nyugodtan regisztrálhatsz, meglátod van-e kapás esetleg egy gyakornoki félévre.
Az osztrákoknál van 13. és 13. havi fizetés is, mikor az éves fizut megadják, azt tehát 14-gyel oszd el, hogy kijöjjön a reális havi keresest.
bérkalkulátort itt találsz: [link]
A kolbászkerítésről pedig annyit, hogy igazad van, sehol sincs kolbászból a kerítés, viszont van kolbász bőven, amiből építhetsz; otthon nem igazán. Jó étvágyat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!