A felmondási időt le kell dolgoznom ha én mondok fel? Mi van ha kifizetem? Úgyis ezzel fenyegetnek –kártérítés! El kell fogadniuk ha én fizetek?
Ha én mondok fel a cég ragaszkodik a felmondási időhöz. Kérdezem mi van akkor ha szarok az egészre és nem megyek be? A válasz: akkor kártérítésként perelhető az adott havi bér tőlem.
Elébe mehetek az egésznek?
Mi van akkor ha én azt mondom: itt a felmondásom, nem megyek be egy napot se többet, itt a havi fizum amit kártérítésként fizetnék, nesze itt a boríték-ne is lássuk egymást többet? Ide a kilépő papírokat és csá?
Ezt így el kell fogadniuk?
Hiszen arról szól az egész hogy felmondási idő és ha nem… akkor majd bíróság és kártérítés? Mi van ha elébe megyek? Mennyi kár ért téged kedves cég? Az egy havi munkabérem amit a bíróság is megítélne ha perre mennél? Ha itt a pénz előre és ne is lássuk egymást többet.
Ez működik?
# 9
Nem is a te szerződésedben kell lennie, hanem az őrző és az őrizendő cég közötti szerződésben.
Pontosan ezt írtam, 10-es.
Ha van kár, volt betörés, akkor OK, jöhet a kártérítés.
Persze ez sem ilyen nagyon egyszerű, mert bizonyítania kell a munkáltatónak, hogy mindez nem történt volna meg, ha van biztonsági őr. Sok helyen ugye van egy őrbódé, és meghatározott időben körbe kell menni a telephelyen.
De ha egy betörő egy másik irányból támad, és az utca felől egy ablakon mászik be, akkor hiába van a gyár udvarán biztonsági őr, nem veszi észre.
Ja, és a munkáltató is tegyen meg mindent, mert ha nyitva felejtett ablakon megy be, vagy nem is volt aktiválva a riasztó, esetleg egy több tízmilliós gépsorhoz nincs is riasztó, akkor nyugodt lehetsz, nem fogják a kis biztiőrt meghurcolni.
Ráadásul mennyi esély van rá, hogy a felmondás utáni 1-2 napban történjen ilyesmi?
Ha meg eltelik közben 1-2 hét, akkor már a munkáltatónak róható fel az esetleges kár, mert a bíróság meg fogja kérdezni, hogy mit tett, hogy pótolja az üres álláshelyet? Bizonyítsa be, hogy meghirdette az állást, és mindent megtett, hogy legyen biztonsági őr. Megint csak azt tudom írni, hogy a bíróság sem hülye, épp elég munkanélküli van, ha meghirdetnek egy állást, van rá még aznap 100 jelentkező.
Gyári munkára is , amihez általában végzettség sem kell, de állástalan, vizsgával rendelkező biztiőrből is elég sok szaladgál.
Én egyszer fiatalkoromban csináltam egy kis butaságot, tényleg apróság volt, és felhívtam a 107-et, hogy így vagy úgy ki lehet-e deríteni, hogy ki volt. A vonal végén mosolyogva válaszolt a diszpécser, hogy túl sok bűnügyi sorozatot néztem.
Ezt tudom mondani nektek is: nem kell ennyire túlbonyolítani, nem kell a tévében látott dolgokra gondolni, mert nem életszerű.
Egy ilyen lelépésből 99,99%-ban nem lesz semmi.
Egy kis senkit (már bocsánat, nem a személyiségedre értem, hanem a munkakörödre) nem fognak perelni, nem lesz itt semmi, csak az emberi rosszindulat bukik ki az emberekből. A főnökségnél ez sokszor hatványozottan van jelen, mert ugye van hatalmuk, és teljesen kifordulnak önmagukból, azt hiszik, hogy nekik mindent lehet. Élvezik, hogy ijesztgetik a kisembert, főleg ha látják rajtad a rémületet.
Lépj le onnan, ha ennyire gáz, mielőtt az egészséged is rámegy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!