Lidl állásinterjúra mit kellene felvennem?
Attól függ, hogy milyen munkakörre jelentkeztél.
De mivel mondtad, hogy most érettségiztél és álláskeresés terén sincs tapasztalatod, így gondolom bolti eladónak jelentkeztél.
Szerintem ha fiú vagy, akkor vegyél fel egy egyszerű (=nem kirívó színű, nem szaggatott, nem tarka, stb.) farmert, és egy (a farmerhez hasonlóan nem kirívó) inget.
Ha lány vagy, akkor lényegében ugyanez csak lányruhában, nadrág, szoknya, mittudomén.
Nem tudom a Lidl mennyire veszi komolyan az interjúkat bolti eladóknál, de általánosságban az mondható el, hogy legyél kicsit képben a céggel. Felmész a lidl.hu-ra és elolvasgatod róluk a tudnivalókat a "cégünkről" fülnél.
Hogyan viselkedj?
Ne hadarj nagyon. Ne flegmázd le őket. Ne mondj hülyeséget, vagy olyan dolgokat, amik csak rád tartoznak. Ha kérdeznek, akkor ne félszavakkal válaszolj, de nem kell nagyon diplomatikusnak lenni, nem kell görcsölni.
Készülj fel az olyan "általános" kérdésekre, mint:
Hogyan képzeled el a jövőd? Mik a terveid?
Miért szeretnél a Lidl-nél dolgozni?
Miért jelentkeztél a hirdetésre?
stb. keress rá az állásinterjúkra google-ön. Sok példát találsz.
Ha végeztetek és megkérdezik, hogy vannak-e kérdéseid, akkor megkérdezheted, hogy pl. mennyi idő múlva számíthatsz visszajelzésre. Ha nem mondják el és a hirdetésnél sem szerepel, akkor rákérdezhetsz, hogy milyen béren kívüli juttatások vannak, pl. cafeteria, munkába járás támogatása.
Kedves kérdező, illetve bárki, akiben felmerül konkrétan ez, vagy hasonló kérdés!
Én ma voltam ilyen interjún. Férfi létemre egy sötét színű farmert és egy világos inget vettem fel, amely a főnöknek kifejezetten tetszett (szóval igen megéri rendesen felöltözni). Ne kerüld a szemkontaktust, ha véletlenül viccet mond, ne felejts el nevetni rajta :) Legyél nyílt, őszinte, és ha kérdeznek lényegre törően válaszolj. Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!