HR-munkaerő-kölcsönzők Miért? Hogyan?
Egyre több negatív élményem van a hr-esekkel.
2hónapja munkanélküli vagyok, volt szerencsém már több állásinterjúhoz is az utóbbi időben.
Kérdés: A kedves ügyintéző miért hív be ha az interjú során úgy néz rád hogy "te mit keresel itt." És miért akarja letudni 2 perc alatt az interjút, ha ő hívott be és ő az interjúztató. Valamikor ő választott ki és döntött úgy hogy behív nem? Akkor az interjú során miért flegmák?
És még, ha jelentkeztem egy pozícióra, és a hirdetés azonnali munkakezdéssel van meghirdetve több esetben "fix" időpont is a kezdésre, akkor 1-2 hónap után miért van még meghirdetve újságban, állásportálokon az állás?
Érthetetlenek ezek számomra.
Köszönöm a normális válaszokat előre is!
Hát az újság, az hetente frissül és más és máshogyan megfogalmazva rakják fel a hirdetést.
Én megértem hogy nem volt megfelelő akit felvettek, de akkor ennyi erővel nekem is adhattak volna esélyt, mivel pont a szakmámnak megfelelő pozícióra adtam le a jelentkezésem. Azt tanultam és szerettem is volna csinálni. De gondolom olcsóbb volt felvenni egy olyat akinek nem az a szakmája! Bár mikor a fizetést megkérdezték, én sem mondtam horribilis fizetést! Főleg hogy a szakmámban dolgoztam volna!
Ezt akkor próbáld be is bizonyítani nekik. Írj a volt munkahelyeidről referenciaszemélyt, akit fel tudnak hívni. Kérj ajánlást volt munkaadódtól.
Amúgy elég gagyi HR-es az, aki első benyomás alapján dönt. Az értelmes HR-es tudja, hogy az, hogy izgulsz, normális, hiszen pont azt mutatja, hogy igenis számít neked az állás.
Haladj tovább előre, és sz*rd le ezeket a negatív élményeket. Nem könnyű, de kénytelen leszel, sajnos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!