Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » HR-munkaerő-kölcsönzők Miért?...

HR-munkaerő-kölcsönzők Miért? Hogyan?

Figyelt kérdés

Egyre több negatív élményem van a hr-esekkel.

2hónapja munkanélküli vagyok, volt szerencsém már több állásinterjúhoz is az utóbbi időben.

Kérdés: A kedves ügyintéző miért hív be ha az interjú során úgy néz rád hogy "te mit keresel itt." És miért akarja letudni 2 perc alatt az interjút, ha ő hívott be és ő az interjúztató. Valamikor ő választott ki és döntött úgy hogy behív nem? Akkor az interjú során miért flegmák?

És még, ha jelentkeztem egy pozícióra, és a hirdetés azonnali munkakezdéssel van meghirdetve több esetben "fix" időpont is a kezdésre, akkor 1-2 hónap után miért van még meghirdetve újságban, állásportálokon az állás?

Érthetetlenek ezek számomra.

Köszönöm a normális válaszokat előre is!

2016. júl. 4. 13:32
 1/7 anonim ***** válasza:
Hr cégben dolgozom, ott a hr-esek mind normálisak, bár én is találkoztam máshol bunkó interjúztatóval. Hogy miért az, annak számos oka lehet. Én nem venném magamra, de nem is érdemes általánosítani sem. Lehet, csak utálja a munkáját, épp a háta közepére kívánta az interjút, lehet, csak az asszisztense hívott be és nem is voltál megfelelő, csak nem mondtak le... Ez olyan, hogy elmész vásárolni, 10 eladóból 3-4 valószínűleg leszarja, hogy ott vagy.
2016. júl. 5. 08:35
 2/7 anonim ***** válasza:
Még annyi: miert latod az ujsagban, ha már elvileg lejárt? Ennek is több oka lehet.Pl simán fennmaradt, de ha kozvetito ceg, akkor lehet, hogy mégsem ment el az új ember, vagy 3 het mulva felmondott. De az is előfordul, h hiaba tuzik ki a hataridot, nem sikerul addigra betolteni.
2016. júl. 5. 08:38
 3/7 A kérdező kommentje:

Hát az újság, az hetente frissül és más és máshogyan megfogalmazva rakják fel a hirdetést.

Én megértem hogy nem volt megfelelő akit felvettek, de akkor ennyi erővel nekem is adhattak volna esélyt, mivel pont a szakmámnak megfelelő pozícióra adtam le a jelentkezésem. Azt tanultam és szerettem is volna csinálni. De gondolom olcsóbb volt felvenni egy olyat akinek nem az a szakmája! Bár mikor a fizetést megkérdezték, én sem mondtam horribilis fizetést! Főleg hogy a szakmámban dolgoztam volna!

2016. júl. 5. 12:25
 4/7 anonim ***** válasza:
Hát, ebbe szerintem nem érdemes belemenni. Abszolút nem tudhatod, mi van a háttérben. Ha nagyon érdekel és nem hagy nyugodni, írj a HR-esnek vagy ha tudod a számát, hívd fel és udvariasan tudakold meg, mi az oka az elutasításnak. Írd meg, hogy szeretnéd tudni, min kellene javítanod, miben kell fejlődni stb. Ha erre bunkón válaszol, akkor valóban egy s@ggfej. De lehet, hasznos válaszokat kapsz.
2016. júl. 7. 19:00
 5/7 A kérdező kommentje:
Lehet hogy van néhány hibám mint az hogy nehezen oldódom fel és kicsit izgulós vagyok. De ezzel ellentétben nagyon lelkiismeretesen vegzem a munkámat. Amit pályafutásom alatt 1munkahelyen értékeltek. De onnan lépnem kellett sajnos. És szivesen tanulok új dolgokat, szeretem ha motiválnak. Csak sajnos interju soran első benyomás alapján döntenek.
2016. júl. 8. 12:37
 6/7 anonim ***** válasza:

Ezt akkor próbáld be is bizonyítani nekik. Írj a volt munkahelyeidről referenciaszemélyt, akit fel tudnak hívni. Kérj ajánlást volt munkaadódtól.

Amúgy elég gagyi HR-es az, aki első benyomás alapján dönt. Az értelmes HR-es tudja, hogy az, hogy izgulsz, normális, hiszen pont azt mutatja, hogy igenis számít neked az állás.

Haladj tovább előre, és sz*rd le ezeket a negatív élményeket. Nem könnyű, de kénytelen leszel, sajnos.

2016. júl. 8. 17:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm!! Ez egy jó ötlet!:-)
2016. júl. 12. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!