Próbaidős vagyok, fel szeretnék mondani, mert találtam jobb állást. Kell felmondó levelet írní ebben az esetben?
Nem jó az előttem szólók válasza, hiszen fogalmi zavar van.
Próbaidő alatt nincs felmondás. Nem lehet próbaidő alatt felmondani. Indok nélkül, azonnali hatállyal a munkaviszonyt meg lehet szüntetni. Ez viszont nem felmondás. Tehát felmondólevelet nem kell írni.
Viszont a munkaviszony próbaidő alatt, azonnali hatályú megszüntetését a munkavállaló a munkáltatóhoz címzett és igazolhatóan átvett (!) levéllel kezdeményezheti. Tehát nem igaz, hogy nem kell levelet írni. De. A munkaviszonnyal kapcsolatos jogi procedúrák írásos alaki formához kötöttek, tekintve, hogy a munkaviszonyt létesítő munkaszerződés is írásban jön létre.
Tehát egy PRÓBAIDŐ ALATTI MUNKAVISZONY MEGSZÜNTETÉSE "fejlécű" levelet kell írni a munkáltatód felé, amit vagy személyesen (ekkor másodpéldányon átvetetni az iratot) vagy postai úton (ajánlott levélben) juttasd el a munkáltatód felé. Indokolni nem kell semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!