Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A focisták miért keresnek...

Mosek Márk Zoltán kérdése:

A focisták miért keresnek annyit amennyit?

Figyelt kérdés

Beírtam google be a magyar válogatottból egy játékos nevét és kiírt rolla az adatait és nem hittem el amit láttam Fizetés : 800 000 €

De mért? A tűzoltók például, miért nem keresnek ennyit?

2016. jún. 26. 19:20
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert az élsport gyakorlatilag a szórakoztatóipar része. Ameddig sokan hajlandóak fizetni érte (pl. belépőjegy, reklámlehetőségek stb. formájában), addig működni fog az üzlet. Ebben a világban az egyén objektív társadalmi értéke és az anyagi helyzete között nincs korreláció, ami igazságtalan ugyan, de attól mág száraz tény marad.
2016. jún. 26. 19:24
 2/7 anonim ***** válasza:
60%

minap olvastam, hogy az Eb-t 8 milliárd ember követi valamilyen formában.

Nos mutass egy tűzoltót, aki ennyi embert leköt.

2016. jún. 26. 19:35
 3/7 anonim ***** válasza:
91%

Belinkelnéd, hogy kinek a fizetése 800k €? Nem az értékét nézted?

Egyébként mindenki annyit keres, amennyit megér a munkáltatójának, a munkáltató meg az alapján nézi, hogy egyrészt mennyi hasznot termel neki az illető, másrészt mennyi pénzért kap egy olyan embert.

2016. jún. 26. 20:07
 4/7 anonim ***** válasza:
84%
Egy profi focista (mint ahogyan szinte bármilyen, a szakmai élvonalba tartozó szakember) nehezebben pótolható és több pénzt hoz a szponzoroknak a reklámbevételekből. Profi sportolókat felesleges átlagos szakmai tudással rendelkező (és éppen emiatt könnyebben pótolható) emberekkel összehasonlítani.
2016. jún. 26. 20:08
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

3-as: a magyar válogatottból kb 4-5 en keresnek ennyit vagy többet évente.

Általában azok keresnek sokat (minden iparágban) akik sok emberre vannak hatással (vagy kevésre, de nagy hatással).

A sportolók pont ilyenek: emberek milliói nézik őket (míg a tűzoltó csak 1 házat olt egyszerre - szomorú de igaz).

2016. jún. 26. 22:42
 6/7 A kérdező kommentje:
[link] Tessék, nem tudom hogy ez éves fizetést vagy havit takarja, de igyis ugyis sok
2016. júl. 3. 03:18
 7/7 anonim ***** válasza:
Az éveset, de azóta többet keres.
2016. júl. 3. 10:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!