Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » 15 évesen lehet diák munkát...

15 évesen lehet diák munkát vállalni?

Figyelt kérdés
15 évesen,szülői engedéllyel, nyári szünetben lehet vállalni valami diák munkát egy kis plusz zseb pénz reményében?

2016. jún. 25. 22:11
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, csak:

- ilyenkor már elég késő elkezdeni keresni, hiszen már nyár van, a jobb állásokban már dolgoznak.

- 15 éveset nem nagyon szívesen alkalmaznak a munkavállalók, inkább 16 év felett, de még inkább 18 felett.

Fiatalkorúakra ugyanis speciális munkaügyi szabályok vonatkoznak: gyakrabban kell pihenőidőt adni, nem dolgozhat éjszaka, stb.

2016. jún. 25. 22:24
 2/6 anonim ***** válasza:

15 evesen tudomasom szerint nem dolgozhatsz hivatalosan, meg engedellyel sem .

ha falusi vagy, es van ott esetleg valami konnyu fizikai munkalehetoseg, akkor probalkozz. pl gyumolcsszedes, vagy ilyesmi.

2016. jún. 26. 01:02
 3/6 anonim ***** válasza:
2-es, nem jól tudod: 15 évesen csak kizárólag nyári szünetben dolgozhat, és szülői engedéllyel.
2016. jún. 26. 06:45
 4/6 anonim válasza:
16 vagyok és így se találok munkát.. nyelvvizsgával meg ilyenekkel se.. Pedig egy raktárosnak vagy fagyiárusnak is örülnék :D egy jó diákszervezetet keress ha 16 leszel és úgy van remèny. 15 voltam ès nem tudtam mèg belépni a sulis diákmelószervezetünkben, és ugye mostmár késő, mert már nyár van. Úgyhogy szerintem egy picit mèg várj vele :) aztán diákmunkaszervezet (1000 ft-ot lenyúlnak az 1. fizetésedből de legalább lesz állásod :D
2016. jún. 26. 14:12
 5/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat :)
2016. jún. 26. 18:33
 6/6 VígDániel válasza:
már 14 évesen is válalhatál volna
2016. júl. 26. 13:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!