Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Milyen a LIDL-ben dolgozni?

Milyen a LIDL-ben dolgozni?

Figyelt kérdés
A városunkban van 3 Lidl,de szinte mindig új gárda van,elég sokszor cserélődhetnek az emberek. Miért?

2016. jún. 17. 23:42
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
68%
Olyan mint egész Magyarországon, se család, se szabadidő, se pénz. Minden munkahelyen cserélődnek az emberek mert nem bírják, aztán minden út Rómába vezet alapon külföldön kötnek ki.
2016. jún. 17. 23:56
 2/11 anonim ***** válasza:
86%

"Milyen a LIDL-ben dolgozni?"

Stresszes. Egyszerre pakolják az árut, félig felteszik, beáll a sor, rohannak kasszázni, közben a pékárunál sütnek, a vevők kérdéseire is türelmesen válaszolni, vissza pakolni, stb. folyamatos hajsza. Nálunk mindig kevesebb ember van, mint amennyi a nagy forgalom miatt indokolt lenne...

Amúgy én egyszerűbb utat választottam, hogy megkérdezzem, mert én az ott dolgozókkal szoktam beszélgetni :-) Meg látom, amint nap mint nap hajtanak.

2016. jún. 18. 08:23
 3/11 anonim ***** válasza:
82%
Pörgős de nem rossz annyira mint írják. Ha szereted a pörgést akkor egy teljesen jó munkahely.
2016. jún. 18. 08:51
 4/11 A kérdező kommentje:
Rosszabb,mint a Tesco? Ott is kasszáznak az árufeltöltők,ha jól tudom akkor ott is átveszik azt hogy pékek helyett betanított árufeltöltők sütik a pékárukat.
2016. jún. 18. 08:53
 5/11 anonim ***** válasza:
98%

Egyik barátnőm ott dolgozik a szomszédos Lidl-ben. Nagyon pörgős, mert ahogy korábban mondták, nem egy dolgot csinálsz, hanem folyamatosan minden percben mindent. Mégis elég állandó a személyzet a boltban nálunk, mert aki bírja, az örül neki, hogy a fizetés magasabb, mint a konkurenciánál, az utolsó fillérig be vagy jelentve, van juttatási csomag is.

Aki viszont alibizni szeret, egy kis trécselés a raktárban, egy kis cigizés az üzlet mögött a szállítókkal, az meneküljön, mint sátán a tömjénfüsttől.

2016. jún. 18. 09:45
 6/11 anonim ***** válasza:
86%

Én ismerem a Tescot / Lidl-t is.

Egy nagy Tescoban dolgozni sokkal kevésbé hajtós, ha úgy ahogy normálisan csinálod a dolgod és nem okoskodsz akkor kb. hozzád sem szólnak egész műszakban. Beléptetőkapus, megkapod a pénzed és a túlórád is, időben jöhetsz és mehetsz. Kasszázni csak az un. "multiskilleket" hívják, de ők szinte soha nem árufeltöltők, inkább az eladók (pékségről, pultokból). Árufeltöltő túl kevés van ahhoz, hogy kivegyenek. Pékségbe sosem kell menni, igazából más területre sem nagyon kell menni, mint ahova be vagy osztva.

A kis tescok már jobban hasonlítanak egy Lidl-re, ott már töltesz / kasszázol / sütsz (de csak előre kifagyasztott cuccokat, igazából az sokkal nyugisabb, mint a kasszázás vagy töltés). Ez már kicsit pörgősebb, de még mindig nem vészes.

A Lidl-ben ezeket mind egyszerre csinálod, ráadásul tökre nem nyugisan, mert állandóan csengetnek, rohanhatsz kasszázni, aztán vissza tölteni.. Sokkal pörgősebb, mint bármelyik Tesco. Viszont egy kicsit jobb a pénz. Bár itt szerettek fél - egy órákat "benntartani" azán nem kifizetni a túlórát, ilyen a Tesconál nem volt.

Összességében nagy különbség nincs.

2016. jún. 18. 10:54
 7/11 anonim válasza:
98%
Én is dolgoztam LIDL-ben bolti eladóként 6 órában, egy korábban feltett kérdésnél leírtam a tapasztalataimat és el is küldtem a kapott barna borítékban javaslataimat. Én szeretem a pörgést, ugyan nem ez a szakmám (postai), gyorsan tanulok, mindent úgy csináltam volna, ahogy azt a központban javasolták. Természetesen az ott elhangzottak ellentettjét tapasztaltam a boltban és már az első napomon levontam a következtetéseket, amikor is a boltvezető elküldött budipapírt pakolni, ezek ellenére csináltam, elvégeztem a feladataimat, ahogy kell. Jobban megismerve a munkahelyi morált, észrevettem, hogy a boltban káosz volt/van, tudok különbséget tenni pörgés és kapkodás között. Mindenki stresszben dolgozott/dolgozik. Egyáltalán nem vevőorientáltak, holott a videóban az van, hogy a vevő a király. Ha nincs nagy forgalom, hazaküldik az embereket. Volt úgy, hogy 1 héten 3 napot nem mentem melózni pár emberrel egyetemben, mert nem kellett annyi ember, a forgalom nem indokolta. Jó egy melóhely. Mit ne mondjak, nekem nem jött be. Inkább azoknak való ez a meló, akik olyanok, mint a lovak, szemellenzőt felteszik és húzzák az igát. :-) Lehúztam 3 évet külföldön, ott is kellett pörögni és elvárták, viszont ha lassan dolgoztál, mehettél amerre láttál, de az itt tapasztaltak alapján, hát, a LIDL kritikán aluli (persze meglehet, hogy nem minden üzlet ilyen, csak én kerültem fos boltba). A mostani munkahelyemen is bőven akad pörgés és ugyanannyit keresek mint amennyit a LIDL-nél (ugyan 8 órában), azonban minden korrekt volt: betanítás, oktatás. Tehát ezt szeretem és be is jön.
2016. jún. 18. 11:43
 8/11 anonim ***** válasza:
48%

Általában, mint minden fórumon előszeretettel a csalódott emberek hangoztatják véleményüket, negatív tapasztalatukat, mivel a sértettségük motiválja ebben őket.

A Lidl fizet a legjobban a kereskedelmi szektorban. Sokan elkövetik azt a hibát, hogy mindenki csak a bruttó bért látja/hallja meg, ami a Lidl-nél kimagasló, de ezen felül a LIDL juttatási csomagja a legjobb, legkomplexebb. Minden egyes ledolgozott perc ki van fizetve pótlékokkal együtt. Ha valaki dolgozni szeretne, akar egyről a kettőre lépni (előrelépés, magasabb óraszámban dologzni)a Lidl számára a legjobb választás. Aki a tipikus magyar mentalitást nem tudja levetkőzni és inkább a munkát kerülve akar minden hó végén fizetést kapni annak sok sikert egy másik munkahelyen. Semmit sem adnak ingyen, de a Lidlnél legalább kifizetődik a kemény munka.

2016. jún. 21. 17:33
 9/11 anonim ***** válasza:
100%

"Általában, mint minden fórumon előszeretettel a csalódott emberek hangoztatják véleményüket, negatív tapasztalatukat,"

Hogy ez most mennyire "nem jön be"!! :-)

Én (2-es) pl VEVŐKÉNT írtam le, amit látok. Lehet, nem mindegyik LIDL ilyen stresszes, de nap mint nap látom az üres vagy félig felpakolt polcokat, az ide-oda szaladó alkalmazottakat, stb.

5.-ik éve vagyok LIDL-s vásárló - sokakkal ellentétben én még a vásárlók könyvébe is beírtam a pozitív tapasztalataimat, kérvén, jutalmazzák meg a dolgozókat a karácsonyi hajszában tanúsított türelmes magatartásukért, stb. Szóval csalódottságról, megkeseredettségről szó sincs :-)

De úgy hiszem, nem csak én, hanem más hozzászóló is leírta reálisan, akár párhuzamot állítva a Tesco-val is, hogy mi hogy megy.

2016. jún. 21. 18:16
 10/11 anonim válasza:
100%
Csak szeretném jelezni, hogy én nem a csalódottságomnak adtam hangot, csupán leírtam az általam tapasztalt élményeket és szerény véleményemet a LIDL-lel kapcsolatban, ezzel megválaszolva a feltett kérdést. Amit leírtam, az úgy is van, nem szépítettem a dolgot, hanem lepingáltam az igazságot. Esetlegesen mentségemre szolgáljon, hogy anno az interjúztató területi vezető is pedzegetett valamit és ő nem kispályás a területen...
2016. jún. 21. 18:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!