Milyen lehetőségeim vannak Angliában ha kiutazok, és elfogy a tőkém mielőtt kapnék munkát?
Nagyon rossz körülmények között vagyok, és úgy döntöttem ki megyek Blackpool-ba, de föl szeretnék készülni a legrosszabbra. 230E tőkém van, és sajnos lehetetlen netről kapni állást, helyben kell.
De ha esetleg mégse sikerül, akkor kaphatok valamilyen szoc támogatást vagy valamit? Vagy akkor csöves lennék? UI: Adnátok álláskereső tippeket? Kimegyek, és ott a neten keresztül érdeklődjek vagy menjek oda az egyik üzletbe hogy kell-e nekik árufeltöltő, mosogató, takarító vagy pincér. Arra gondoltam hogy sátorral mennék ki hogy olcsó legyen mert a tengerparton sok a kemping, vannak a strandokon zuhanyzók így lehet fürdeni azaz tisztálkodni...és amikor kapnék munkát akkor vennék ki albérletet hogy legyen hova bejelenteni.
Mi a legrosszabb lehetőség, ami ebből az akcióból kisülhet? Nagyon hülyének tartotok? 19/F. Sajnos szakmám nincs.
Kösz.
Én írtam, hogy munkához szükséged lesz N.I-ra, bankkártyára és állandó bejelentett lakcímre.
N.I number.. Ezt a lakóhelyedhez közel található Jobcentre-ben intézheted el. Kérsz időpontot, majd bemész, egy kis beszélgetés, és megkapod a N.I számodat ami nem más mint az itteni nevezhetjük Taj kártyának.. Enélkül sehová nem fognak felvenni. Mivel idő míg megkapod (én régen kártyát kaptam) ezért ha van egy igazoló papír, hogy az N.I folyamatban van akkor a munkaközvetítők, cégek figyelembe veszik, és alkalmaznak. Ha megjön a szám, utólag bemutatod a munkahelyeden. Bankkártyát meg az általad kiválasztott bankban tudod elintézni. Tudom, hogy eu tagok vagyunk, és utazáshoz elég a személyi igazolvány, de ha dolgozni akarsz, akkor nem árt ha van útleveled. Bankok nem igazán akarnak foglalkozni a személyi igazolvánnyal, és sokszor visszadobják, hogy nem megfelelő. Elvileg el kéne fogadniuk, de gyakorlatilag ha olyan ügyintézőt fogsz ki nem fogadja el. Szóval a bankkártya intézése problémásabb mint bármi más..De első körben szállást kell találnod. Enélkül sem N.I-t sem bankkártyát nem tudsz intézni. Ahogy korábban is írtam a sátorozás, kemping nem lesz jó szállásnak. Azt, hogy Blackpoolban találsz-e munkát két héten belül, nos nem tudom. Az a város fent van északon Liverpool, és Leeds közelében. Én lent lakom délen Oxford ás Bristol közelében.
Mint írtam munkaközvetítőként dolgozom, és a helyi tapasztalatom azt mutatja, hogy az olyan kisvárosokban, falvakban ahol túl kevés a vendégmunkás vagy bevándorló , ott a beilleszkedés is nehezen megy ( tévhit, hogy az angolok zöme befogadó, kedves. Sok öreg vágású, igazi angolok a maguk kis településükön ragaszkodnak a saját szokásaikhoz) A munka sem sok. Jobban mondva munka az lenne ha időben jelentkezik rá valaki. Hiszen az Ír tenger mellett egy hatalmas üdülőközpont van. Ezek az üdülői munkák mind idény munkák, és ezekre már februárban jelentkezni kell. Legtöbb esetben helyi és környéki diákok mennek oda dolgozni. Szerintem Liverpoolban vagy Leeds-ben hamarabb találsz munkát mint a tengerparton. De ez a te döntésed. Még valamit. Tengerparti üdülővárosokban a szállás nem olcsó. Londoni árakkal mozognak az ilyen városok. Ezt is mérlegeld. Ezért vedd figyelembe, hogy a tőkéd kevés ha nincs már eleve fix állásod.
Én azért sok sikert kívánok neked.
frankón ne indulj el, már csak azért sem mert az első albérlteid megosztott házban lenne ahol sok emberhez kell alkalmazkodnod
semmiféle támogatást nem kapnál
az egyetlen esélyed, hogy valami magyar munka közvetítőt próbálsz meg akik meg átfognak cseszni jóesélyel
én is azt mondom, hogy ne indulj el...én speciel közvetítővel jöttem (nem kellett fizetni!!! sőt, ők mondták, hogy tilos kérni)
na de nekem otthon volt állásinterjú (az angol cég fejeseivel), szóval tuti munkára jöttem, szállás, minden intézve volt.
északon nem sok munka van (én is északon vagyok.)
de jönni akarsz a semmire, és alapvető dolgokról sincs fingod, kb esélytelen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!