Megteheti, hogy nem adja oda a pénzt amit ledolgoztam?
Karcsú 1 hete dolgozom egy arab gyrososnál és a mai nappal felmondtam mert amit műveltek ott az emberrel az vicc volt. Közölte velem hogy nem adja oda amit eddig ledolgoztam mert még 2 hetet maradnom kell. Semmilyen munkaszerződést nem kaptam vagy írtam alá. Ezt megteheti?
Bocsi a hosszú szöveg miatt de nagyon ideges vagyok. És előre is köszönöm a válaszokat!
Nem írtatok szerződést, papíron nem dolgoztál ott -> megteheti.
De ugyanezt megteheti akkor is, ha ledolgozod még azt a két hetet.
Hagyd ott azonnal és keress egy normális munkahelyet.
Mielőtt felmondasz máskor előtte kérdezz.
Szerződés nélkül is fennállt a munkaviszonyod, hiszen ráutaló magatartással és szóban való megegyezéssel az létrejött. Ha volt szerződés, ha nem, írásban kellett volna felmondanod arra hivatkozva, hogy nem kaptad meg a szerződésed írásban. Ezzel a felmondással most mehetnél a Munkaügyi és Munkavédelmi Felügyelőséghez panasszal, és ők elintézték volna, hogy a munkáltató kifizesse a ledolgozott idődet. Ugyanis a törvény szerint arra hivatkozva, hogy a munkáltató nem foglalta írásba a szerződést, a dolgozó a munkába állását követő 30 napon belül azonnali hatállyal megszüntetheti a jogviszonyt. Tehát írott szerződés nélkül is áll fenn jogviszony!
Véleményem szerint most is, így is mehetsz a Felügyelőséghez, én biztos vagyok benne, hogy fognak segíteni! Kormányhivatalokban találod őket.
Maradni semmiféleképpen ne maradj, nincs joga visszatartani!
"Miért nem fogtál meg valamit az üzletben ami értékes és sétáltál ki vele ? ha nem fizet ki akkor így rendezitek. Mégis mit tudott volna tenni, pont azt amit Te, semmit ."
Hát, ne haragudj, de én ilyen tanácsot nem osztogatnék a kérdezőnek: ugyanis amit elvisz egyértelműen lopás, tárgyi dolog eltulajdonítása, amit, ha esetleg van kamera, még fel is vesz - ergo simán feljelentheti (azt, hogy nem fizetett, a kérdező nem tudja bizonyítani, tehát nem áll semmi mellette)
A másik meg, hogy azért egy arabbal nem tanácsos ilyen formában ujjat húzni, hogy elvisz tőle valamit: hamar megtalálhatja a kérdezőt egy sötét utcában, meg ott nem okoz gondot kicsit megszurkálni a másik embert :-(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!