Állást váltani, ha már van?
Figyelt kérdés
Kicsit sokáig voltam állás nélkül, most lett egy. Szakmán kívül, és határozott időre szól. A kérdés az, hogy nem pofátlan, ha keresek tovább, járok interjúkra, ha nemrég kezdtem egy új helyen? Próbaidő alatt jobb lenne váltani, félek ha lejár, nem alkalmaz senki .2016. jún. 13. 18:37
1/5 anonim válasza:
Miért lenne pofátlan? Pláne, hogy határozott időre szól.
2/5 anonim válasza:
pofátlan? ki a fenét érdekel, hogy pofátlan. tett érted ez a cég bármi olyat, ami miatt úgy érzed?
tudod, hó végén a boltban $-el kell fizetni, nem pedig azzal, hogy nincs $, de nem voltam pofátlan.
3/5 anonim válasza:
Azért ezzel vigyázz. A határozott idejű munkaszerződést a határidő lejárta előtt egyik fél sem mondhatja fel, csak alapos indokkal. Hogy találtál másik, jobb állást, az nem alapos indok. Amennyiben elmész, rádverhetik a hátralévő időre a munkabéred költségeit. Próbaidő alatt viszont indoklás nélkül felállhatsz.
4/5 A kérdező kommentje:
Kozigazgatasi allas, nem ceges.
Elvallaltam, mert jobb, mint a semmi.
2016. jún. 13. 19:43
5/5 anonim válasza:
És az mit befolyásol, hogy közigazgatási állás? A munkaügyi jogszabályok ugyanúgy rájuk is vonatkoznak. A határozott idejű szerződést lejárat előtt nem lehet felbontani,csak pl. ha elköltözöl, megbetegszel, ilyesmi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!