Szóbeli felmondás létezik munkáltató részéről?
Próbaidőn vagyok egy cégnél. A főnököm közölte kedden (05.31.-én), hogy kevesebb a megrendelés, így meg kell válnia tőlem. De mivel megvolt elégedve velem, ezt a hetet még végigdolgozhatom (06.03-ig). Eljött a péntek, semmilyen felmondási papírt nem kaptam, de látom az ügyfélkapun, hogy kijelentettek 06.03.-án. Pénteken a főnökön nem volt bent az irodába, telefonon nem érem el, titkárnők nem tudnak semmiről.
Mit lehet ilyenkor tenni? Simán menjek be holnap dolgozni?
Írásban kell, igen, de gondoljátok, hogy a felmondó levél nem ment már ki legkésőbb pénteken a címére tértivevénnyel...? Majd megérkezik jövő héten, hogy "értesítem, hogy munkaviszonyát 2016.06.03-i hatállyal, próbaidő alatti felmondással megszüntetem."
Gondolom, ha a NAV-nál képesek voltak elintézni, hogy ki legyen jelentve, akkor erről is képesek voltak gondoskodni.
A munkáltató csak írásban mondhatja fel a jogviszonyt még akkor is, ha nincs indoklási kötelezettsége, mint például próbaidő alatt.
A felmondás AKKOR SZÁMÍT KÖZÖLTNEK, ha a másik fél tudomására hozzák. A tudomásra hozást nem árt valamivel bizonyítani, ugyanis ha most a dolgozó azt állítja, Ő nem tud olyanról, amit a főnök mesél, akkor az egyik fél állítása áll szemben a másikéval. És míg vitatkoznak, lejár a próbaidő, és máris más alapokra kell helyezni a munkajogi vitát.
A munkáltató felelőtlenül, és átgondolatlanul járt el. Ha tudja, hogy 06. 03-án megszünteti a jogviszonyod, akkor miért nem adja írásba, és veteti át Veled, majd 03-án adja ki a papírokat és fizeti ki a jogos béred?
Tényleg nem vagy köteles az ügyfélkapun ellenőrizni a jogviszonyaidat, és én is csak állnék mint egy birka, hogy most mi is van????
Szerintem Neked - munkajogi értelemben - nem mondtak fel...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!