Megéri kiköltözni Izraelbe, ha a fizetéseket nézzük?
# 1/1 Időpont tegnap 20:10 -t nyugodtan elfelejtheted, beutazás feltétele ( mint bármely államba ): nem jelentesz sem egészségi, sem biztonsági kockázatot az államra nézve. Legfeljebb alaposabban nézik, mint máshol, de ez a beutazónak nem tünik fel. Vízum magyar áp-nak nem kell, útlevél igen, mert n kívül. Nem pecsételnek, hanem egy kis betétlap a butazás idõpontjával és az érvénysség idejével. Ha esetleg utána arab országba akarsz, ezt egyszerûen eldobhatosd, az úylevélben nincs nyoma Izraelnek.
Letelepedés ( hosszabb tartózkodás ) feltétele: exisztencia ( megfelelõ tõke ( pl bankszlakivonat ), vagy igazolt munka ( engedéllyel ) ) és igazolt lakás.
Hogy zsidó, vagy sem, az állampolgárság megszerzésében jelent különbséget: a zsidó a "Hazatérési Törvény" aapján fentiek után seperc alatt állampolgár, aki nem, valaki 3 évet írt, magam,amikor legutóbb néztem, emlékeim szerint 8-at láttam. ( Mint Magyarországon is, ha nem magyar nemzetiségû és más okból sem jogsult kedvezményre ( "fontos államérdek" ) )
Mindössze 3 hetet voltam 3 évvel ezelõtt, de van sok ott élõ ismerõsöm. Vannak olyan nem zsidó ismerõseim is, akik évket dolgoztak, és meg voltak elégedve.
Személyes tapasztalat: közepes presszóban egy pohár ( 3 dl ) rostos lé ( nem emléxem, mi, talán grape fruit volt, legtöbbször azt szoktam ) 10 sekel ( kb 600 Ft ).
Piacon láttam banánt, narancsot 3 sekelért, de 10ert is. Fehérnemô ( szintén piacon, orosznál ) kb annyi, picit több, mint itthon.
Igaz, az egy fõre jutó GDP kb duplája a magyarországinak, de ez nem jelenti, hogy az életszínvonal is, de valamivel az is magasabb.
Átlagfizu 2000 usd-nek megfelelõ körül, az árak átlagban kb 1,5 szöröse az itthoninak, talán picit kevesebb.
Amit télen megspóirolsz a fûtésen, nyáron ráfizted a hûtésre. ( [link] )
FONTOS: igaz, ismerõseim szerint urban legend, hogy a munkalyeken ki volna irva "itt nem elég, hogy zsidó vagy, itt dolgozni kell", de tényleg kell. :)
Bõvebbet, részleteket talán itt: [link] , illetve a kommentelõktõl, esetleeg ismerõseiktõl.
Ja, hivatalos ( Izraeli statisztikai Hivatal ): [link]
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!