Ha elkezdek dolgozni pályakezdőként akkor igaz, hogy nem kérhetek 3 hónapig szabadnapot?
Szerintem nem szabadnapra, hanem szabadságra gondoltál - a kettő nem ugyanaz!
Mert szabadnap természetesen minden dolgozónak jár (pihenőnap)
Arra gondoltál, hogy a próbaidő alatt nem kérhetsz szabadságot? Hát, nem célszerű, de természetesen mindenkinek jöhet valami váratlan, megoldhatatlan esemény. Van olyan munkáltató, ahol ez nem gond, de van olyan is, aki nem szereti az ilyent, aztán "viszontlátás"-t mond - mivel a próbaidő alatt még megindokolni sem köteles a felmondást.
Azt javaslom, kicsit olvasgass a neten munkaügyi dolgokkal kapcsolatban, ha pályakezdő vagy, mert saját érdeked is:
pl. próbaidő, munkaszerződés, határozott, határozatlan idejű, felmondás, felmondási idő, SZABADNAP, SZABADSÁG, stb.
Azért, ha odaállsz a munkáltató elé, hogy kérek szabadnapot, akkor megmondja, hogy pl. ott a szombat és a vasárnap, Te meg csodálkozni fogsz, hogy miért nem érti: augusztusban szeretnél több napos SZABADSÁGra menni.
Amúgy én mindig felvételkor, munkakezdéskor szoktam az ilyen előre tudható dolgokat lefixálni...
Attól is függ, mi az a munkahely...
Ha pl. egy iroda vagy gyár, ahol mindenki augusztusban megy szabira, akkor nem feltétlenül gond, de ha szezonális, pl. a Balaton partján egy lángossütő, vagy szállodai recepciós, akkor igencsak zokon veheti az augusztusi szabikérést.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!