Miért gondolja minden tanulatlan ember hogy neki is akkora fizetés jár mint egy diplomás felsővezetőnek pl?

Nem gondolják azt, hogy akkora fizetés járna nekik, mint a felsővezetőknek.
Azt gondolják -teljesen jogosan-, hogy ha elmennek 8 órát becsületesen ledolgozni, azért járjon annyi pénz, hogy ne azon kelljen filózniuk, hogy a sárga csekket fizessék be vagy netán egyenek valamit a hónap utolsó napjaiban is. Járjon annyi pénz, hogy gyereket merjenek vállalni, néha eljuthassanak nyaralni(ha nem is Thaiföldre meg Balira); egy elromlott hűtő vagy mosógép cseréje ne taszítsa csődbe a családot.
Másrészt tény, hogy vannak felsővezetők, akik nem a tudásuk és az eredményeik révén jutottak oda, ahol vannak, csak a kapcsolataiknak köszönhetik a pozíciójukat és a fizetésüket semmittevésért kapják.
A tanulatlanság egyébként nem feltétlen szinonimája a kannás bor vedelésnek. Ha meg tényleg bejön a robottermelés, viszont a most "aljamunkát" végző emberek mind éhenhalnak, mégis, kinek fognak a gyárak termelni?

Nem szeretem az ilyen kérdéseket, süt belőle a lenézés.
Mi lenne a világgal, ha mindenki sok diplomás lenne? Ki készítené el a cipőd felsőrészét, ki menne ki 40 fokba aszfaltgőzt szívva utakat építeni, vagy ürítené ki a bűzlő kukádat az emeletes villád elől akár ünnepnap is?
Attól, hogy valakinek 8 osztálya van, még nem feltétlenül tudatlan, ostoba, vagy semmire való.
A jóval iskolázottabb és a kevésbé iskolázottak között a buta-okos arány - tapasztalataim szerint - tök egyforma. Én annyi ostoba diplomással találkoztam már, hogy elmondani nem tudom, ezerszer értelmesebben el lehetett beszélgetni egy 6 osztályossal, mint vele. Soknak a diplomája mellett a tudása egyenlő a nullával, viszont az egója a legtöbbnek hatalmas. :)
Én azt mondom, igenis fizessük meg TISZTESSÉGESEN azokat a dolgozókat is, akik az "alja munkát" végzik el, és ez ne függjön ennyire élesen az iskolai végzettségtől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!