Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért gondolja minden tanulatl...

Miért gondolja minden tanulatlan ember hogy neki is akkora fizetés jár mint egy diplomás felsővezetőnek pl?

Figyelt kérdés
Szerintem ez is a nagy baj a mai társadalommal, hogy mindenki azt hiszi hogy 0 teljesítményért is jár a milliós fizetés. aztán ha nem kapja meg hőbörög

2016. máj. 28. 10:55
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Nem gondolják azt, hogy akkora fizetés járna nekik, mint a felsővezetőknek.

Azt gondolják -teljesen jogosan-, hogy ha elmennek 8 órát becsületesen ledolgozni, azért járjon annyi pénz, hogy ne azon kelljen filózniuk, hogy a sárga csekket fizessék be vagy netán egyenek valamit a hónap utolsó napjaiban is. Járjon annyi pénz, hogy gyereket merjenek vállalni, néha eljuthassanak nyaralni(ha nem is Thaiföldre meg Balira); egy elromlott hűtő vagy mosógép cseréje ne taszítsa csődbe a családot.

Másrészt tény, hogy vannak felsővezetők, akik nem a tudásuk és az eredményeik révén jutottak oda, ahol vannak, csak a kapcsolataiknak köszönhetik a pozíciójukat és a fizetésüket semmittevésért kapják.

A tanulatlanság egyébként nem feltétlen szinonimája a kannás bor vedelésnek. Ha meg tényleg bejön a robottermelés, viszont a most "aljamunkát" végző emberek mind éhenhalnak, mégis, kinek fognak a gyárak termelni?

2016. máj. 28. 16:11
 12/13 anonim ***** válasza:
85%
A legtöbb józan ember (diplomás vagy sem) nem milliókat akar keresni, hanem megélni szeretne, ahogy fentebb már többen írták. Attól, hogy csak érettségije vagy szakmája van vkinek, még joga van nem éhen halni, nyaralni menni, autót venni, lakást venni, hűtőt cserélni...stb. Ezt pedig 74 nettóból nem lehet. lassan már 120ból sem.
2016. máj. 28. 18:41
 13/13 anonim ***** válasza:
67%

Nem szeretem az ilyen kérdéseket, süt belőle a lenézés.

Mi lenne a világgal, ha mindenki sok diplomás lenne? Ki készítené el a cipőd felsőrészét, ki menne ki 40 fokba aszfaltgőzt szívva utakat építeni, vagy ürítené ki a bűzlő kukádat az emeletes villád elől akár ünnepnap is?

Attól, hogy valakinek 8 osztálya van, még nem feltétlenül tudatlan, ostoba, vagy semmire való.

A jóval iskolázottabb és a kevésbé iskolázottak között a buta-okos arány - tapasztalataim szerint - tök egyforma. Én annyi ostoba diplomással találkoztam már, hogy elmondani nem tudom, ezerszer értelmesebben el lehetett beszélgetni egy 6 osztályossal, mint vele. Soknak a diplomája mellett a tudása egyenlő a nullával, viszont az egója a legtöbbnek hatalmas. :)

Én azt mondom, igenis fizessük meg TISZTESSÉGESEN azokat a dolgozókat is, akik az "alja munkát" végzik el, és ez ne függjön ennyire élesen az iskolai végzettségtől.

2016. máj. 29. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!