Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » A váltási szándékom okait...

A váltási szándékom okait hogyan fogalmazzam bele a pályázatba?

Figyelt kérdés

Elnézést, ha itt-ott kicsit homályosan fogalmazok, de túl sok konkrétummal beazonosíthatóvá válnék. A jelenlegi munkahelyemen meg nem szeretném, ha kiderülne, hogy másfelé is tapogatózok.

Asszisztensként dolgozom (pénzügyi terület) néhány éve, felsővezető mellett. Időközben elvégeztem egy másfél éves szakmai továbbképzést. Amikor felvettek ígéretet kaptam szakmai továbblépési lehetőségre idővel.

A képzést befejeztem már jó ideje, jó eredménnyel.

Viszont hiába próbálkoztam, szakmai pozíciót nem adnak.

A jelenlegi munkám kezd egyre inkább adatrögzítésre hajazni, ami pszichésen nagyon terhel. Bírom a monotonitást, de nem ennyire kizárólagosan. Semmi kreativitás, problémamegoldás. Csak adatokat írok be, űrlapokat ikszelgetek - mint egy okosabb csimpánz.

Sok szervezeti változás is van most a cégnél, állandó személycserék vezetői szinten.

Egy másik intézménynél van ismerős, aki mondta, hogy annyit tud segíteni, hogy kézben beviszi a pályázati anyagomat a HR-eshez és megkérdezi, hogy van-e a kompetenciáimnak megfelelő üresedés. Ebben az intézményben a munkakörök többrétűek, sokkal többféle "szekció" van, így a mozgásterem elméletileg nagyobb.

Most a pályázati anyagom összerakásával szenvedek, hogy mit és hogyan írjak bele. Az önéletrajz része még nem annyira gond, de a motivációs levélbe nem tudom, hogy mit írjak bele, mit ne és hogyan fogalmazzam meg.

Nem büdös a munka, sőt, de napi 8-10 órában az adatrögzítés kikészít. Nem baj, ha része a munkámnak, de ezt nem bírom tovább, hogy kizárólag azt csinálom. Régen értékesítőként is dolgoztam, akkor problémákat kellett megoldani, mediálni ügyfelek és üzletfelek között, improvizálni. Sokkal kreatívabb, a szellemi képességeimet jobban kihasználó állás volt. (Azt azért hagytam ott, mert kizárólag jutalékos rendszerben dolgoztunk. A válság nem segített, illetve azóta gyerekem is van, így a fix fizetés fontossá vált.)

2016. máj. 27. 14:19
Sajnos még nem érkezett válasz a kérdésre.
Te lehetsz az első, aki segít a kérdezőnek!

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!