Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hogy várhatják el hogy céges...

Hogy várhatják el hogy céges rendezvényen takarítóként órákat dolgozzak tök ingyen szombaton?

Figyelt kérdés

Egy cégnél vagyok takarító. A cég csak H-P péntek van nyitva feladatom irodatakarítás amit csak H-P végzek ahogy nyitva a cég.

De a cég rendezni szokott céges "bulikat" ügyefeleknek melyek szombaton vannak. Több órás rendezvények melyhez nekem kb semmi közöm. Mégis ott kell lenni nemhogy végig hanem még többet is. Már előtte oda kell menni rendezkedés pakolás majd végig ott lenni de nem ám szórakozni hanem poharakat tányérokat vinni hozni mosogtani.

Majd vége az egésznek este és éjszakába nyúlóan maradni kell a takarítónak romokat takarítani pakolni.

Mindezt úgy hogy részmunkaidős heti 5 napos 4 órás munkaidőm van, melyért kapom a minimál bér 50%-át.

Ebbe a munkaidőbe semmi egyéb nem fér bele, a szerződéses fizetett időm letöltöm, a hétvégi rendezvények ezen felül vannak.

És mit kapok érte? Egyet a szemem alá. Semmit. Még vatikáni valutát se. Még azt se mondják köszönöm.

Jössz és kész. Egy fillért se adunk de jössz. És ott vagy éjszakába nyúlóan szombaton ami nem munkanapod és lóg a beled és pakolsz mosogatsz. És egy fillért se. Örülj hogy ott lehetsz.

És ha szólsz hogy neked szombaton más dolgod lenne meg egyáltalán a plusz munkát illenék fizetni is akkor megkapod unott flegma modorban: nem kell itt dolgozni.

(Előző takarító azért ment el mert ezeket a szombatokat nem fizették ő meg közölte addig nem jön míg nem fizetik. Kirúgták. Közös megegyezés vagy nem nem tudom) SZóval nem szaroznak.

Hogy várhatják ezt el? Honnan veszik ehhez a pofát?

2016. máj. 18. 12:48
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

Gondolkodj már racionálisan...

Az a szombati melózás neki sokkal több papír munkát (könyvelőnek), és több pénzt jelent neki, ami mehet a saját zsebébe is.

2556 Ft 4 óra, erre rájön az éjszakai pótlék ha 10 után is kell maradni, erre rájön a szocho, szakho, ez 1 hónapban 4 alkalom, durván 15-el többe jönnél ki.

Nem sok pénz, de miért adná neked, amikor tudja, hogy ilyen beszari vagy, kell a munka, és nem állsz ki magadért?

El is költheti magára, 2 napot kihúz belőle, annyival több van neki. :)

2016. máj. 18. 14:19
 12/16 A kérdező kommentje:

Sose értettem mit jelent az "állj ki magadért"!

Valaki magyarázza már el.

Ebben a szituban ez mit jelent? Ha azt mondom nem kirúgnak ilyen egyszerű. Akkor hogy álljak ki magamért?

Bíróság stb: minimálbér 50%át kapom. Ki megy bíróságra egy nettó 35.000-es melóért?

2016. máj. 18. 14:47
 13/16 anonim ***** válasza:
76%
Most már egész biztosan tudom, hogy az a kérdező vagy... :-) Ugyanis Ő csinálja azt, hogy feltesz egy látszólag teljesen jogos munkajogi kérdést, majd amikor megoldásokat javaslunk, akkor kiderül, hogy egyik sem jó, csak a maga igazát hajtogatja... De ettől még a munkaadók nem fognak megváltozni, az adóterhek nem lesznek kisebbek, stb.
2016. máj. 18. 15:35
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

" Ki megy bíróságra egy nettó 35.000-es melóért?"

Gondolom az, aki nem akar szombat éjjel ingyen takarítani és azért meg akarja kapni a jogos jussát. 3-as javaslata teljesen korrekt volt (bár én nem húznám ilyennel az időmet: felmondanék és keresnék egy rendesebb állást).

2016. máj. 18. 16:59
 15/16 A kérdező kommentje:

"akarja kapni a jogos jussát"

Az nagyon szép duma, csak ha a juss megszerzése 10x annyiba kerül mint maga a megszerzendő dolog akkor minek az egész.

2016. máj. 18. 18:36
 16/16 anonim ***** válasza:

Csak hogy alátámasszam 10, 13-as hozzászólásomat:

http://www.gyakorikerdesek.hu/uzlet-es-penzugyek__karrier-fi..

Sajnos bejöttem a csőbe én is, mert nem jöttem rá időben, hogy Te vagy, így 3-as hozzászólásomban még alternatívát is kínáltam - pedig ha időben kapcsolok, nem lopom az időmet, hisz Nálad úgysincs megoldás, Neked nem lehet normális dolgot javasolni, mert nem megoldást keresel csak lázongsz... Olyan vagy, mint a pécsi jogászlány... :-)

2016. máj. 18. 18:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!