Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Felmondtam egy dolgozónak,...

Mohesz kérdése:

Felmondtam egy dolgozónak, aláírta a közös megegyezéses felmondását, és nem hajlandó bejönni és átvenni a kilépő papírjait. (jövedelemigazolás, TB kiskönyv, adatlapok stb. ) Mi a teendő ilyenkor?

Figyelt kérdés
Mindig mást talál ki, mondtam hogy személyesen elviszem, de érdekes sosincs otthon, már a telefont sem veszi fel.
2016. máj. 12. 10:22
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Ajánlva, tértivevénnyel kiküldöd a címére és kész.
2016. máj. 12. 10:41
 2/12 anonim ***** válasza:
72%
Ha talál munkát fel fog keresni!
2016. máj. 12. 10:58
 3/12 anonim ***** válasza:
100%
küldd ki neki postán.
2016. máj. 12. 11:21
 4/12 anonim ***** válasza:
82%

Nem hiszem, hogy egy cégvezető ennyire életképtelen.

Hogy tudsz így bármit is elintézni, han nem jut eszedbe, hogy betedd egy borítékba, és feladd ajánlva?

És hidd el, nem kötekedésből írom, csak hát ez annyira evidens, hogy nem is értem, miért kérdés ez.

Annyira egyértelmű, mintha azt kérdeznéd, belégzés után mi a következő lépés?

2016. máj. 12. 11:24
 5/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm a véleményt, de nem vagyok cégvezető.

Vagy esetleg írtam valahol, hogy az vagyok? :O

Egyáltalán nem evidens, beszéltem ügyvéddel is. Ügyvéd azt mondta, hogy 5 munkanapon belül át kell adni. Viszont aláírás kell rá, a mi példányainkra biztosan, mivel anélkül nem lehet kijelenteni.

Kicsit nézz utána a munkajognak, én sem szabadidőmben foglalkozom ilyenekkel.

2016. máj. 12. 12:30
 6/12 anonim ***** válasza:
79%
Ajánlva, tértivevénnyel kiküldöd neki és örökre elfelejted a dolgot.
2016. máj. 12. 12:32
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Ha te felmondtál a dolgozónak akkor te vagy a munkáltatói jogok gyakorlója...

Ha pedig a kolléga aláírta a közös megegyezéssel való felmondást és megkapta minden jogos jussát akkor több aláírására nincs szükség, minden mást aláírhat a cég és kiküldhet postán.

2016. máj. 12. 12:33
 8/12 A kérdező kommentje:

2012. évi I. törvény a munka törvénykönyvéről

43. Eljárás a munkaviszony megszüntetése (megszűnése) esetén

80. § (1) A munkavállaló munkaviszonya megszüntetésekor (megszűnésekor) munkakörét az előírt rendben köteles átadni és a munkáltatóval elszámolni. A munkakörátadás és az elszámolás feltételeit a munkáltató köteles biztosítani.

(2) A munkaviszony felmondással történő megszüntetésekor legkésőbb az utolsó munkában töltött naptól, egyébként legkésőbb a munkaviszony megszűnésétől számított ötödik munkanapon a munkavállaló részére ki kell fizetni a munkabérét, egyéb járandóságait, valamint ki kell adni a munkaviszonyra vonatkozó szabályban és egyéb jogszabályokban előírt igazolásokat.

A munkáltatónak viszont hitelesíteni kell az előírt igazolásokat, amit csak a dolgozóval tud hitelesíttetni. Hiszen ő az alany.

Ha egy dolgozó annyira rafinált még kártérítési pert is indíthat, hogy nem tudott le jelentkezni időben a munkanélkülin (a papírok miatt) és elesett x pénztől.

2016. máj. 12. 12:34
 9/12 anonim ***** válasza:
76%
A munkajognak neked kéne utánanézned, mert olyan, hogy közös megegyezéses felmondás, nem létezik. Ahogy abban sem vagy tájékozott, hogy a NAV-hoz történő be- és kijelentésnek nincsen semmilyen előfeltétele, csak meg kell tenni.
2016. máj. 12. 17:11
 10/12 anonim ***** válasza:
100%
Az ajánlott-tértivevényes levél meg bőven jó, igazolható vele az átvétel. Mégis hol van az leírva, hogy ezeket személyesen kell átadni?
2016. máj. 12. 17:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!