A magyarországi munkáltatók úgy érzik hogy 136ezer Ft nettó az már "kiemelt bérezés"?
# 19
XD
Hát nagyon nem!Miért hiszik sokan azt hogy mindehol olyan gyatra megélhetési/fizetés arány egy "egyszerű" embernek mit itthon magyarországon!Ezt komolyan nem értem!
Nézd már meg a német boltokban az árakat ember... akkor ott voltunk vásárolni és nem voltak 6x drágábbak az árak sőt sokminden volt ami szinte ugyan annyiba került mint itthon!
Meg miért megy ki az a sok ember dolgozni nyugateurópába 1200 meg 1400 eurókért?És sokan miért nem jönnek haza ha az a 2000 euró ott annyi mint itthon 120-150 ezer???
Mert nekem Luxemburgban ajánlottak fel 2800 eurós melót IT-sat.
De nemet mondtam rá,mert talán kijöttem volna belőle,de neccesen csak,utána számoltam a dolgoknak.
Melósnak 2000 euró az jó pénz igen,illetve nem rossz.
# 24
És sokkal jobban kijön mint egy magyar itthon 136 ezerből...
Hát azt mondom Svájcban egy Java fejlesztő 10.000 CHF-et meg tud keresni abból szépen ki tud jönni luxusba is.
Luxiban kb. egy 7500 - 10.000 EUR nettó már eléggé szép pénz.
Olyan helyet kell megcsípni ami ritka és vagy kevés az ember.
De amúgy teljesen eltértünk attól amit a 17-es válaszomal akartam mondani!
Ha a németek ugyan annyit várnak el mint tőlünk ergo ugyan annyit termelnek a cégnek mint mi és nekik mégis tunak 6x több fizetést adni akkor nekünk mért cask ilyen épp hogy megélsz havi 95 ezert fizetnek miért nem tudnak mondjuk akár cask adupláját kifizetni egy 190-200 ezret nettóban még nem is azt mondom hogy 600 ezreket mint a németeknek!
Sajnos erről szól ez a mocskos kapitalizum, minden cég az elkölthetelen profitra hajt hogy tudjanak a fejesek maguknak venni 80 ezerért sótartót!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!