Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mi akkor az igazsag? Ez csak...

Mi akkor az igazsag? Ez csak propaganda?

Figyelt kérdés
Mindenhol azt olvasom, pl. az ELTE-n publikalt felmeresbol is, hogy az infosok kezdo fizetese atlagba kb.250 ezer korul van. Ami szerintem kimagaslo. Na mar most en is az elten vegeztem proginfon, de a legmenobb meloknal is kb.90 a netto. De akkor mar futeni es zenelni is kell.
2016. máj. 10. 22:00
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
100%

Ja, propaganda.. tudod, mit jelent ez a szó?

Egyébként milyen munkát végzet nettó 90-ért? Sokan takarítást vállalnak ennyiért.

2016. máj. 10. 22:04
 2/24 A kérdező kommentje:

100 ezret keress egy egyetemi tanar. Tehat nem is olyan rossz az 90.

A tudas nem fugg ossze a fizetessel. Igen tudom, mi az a propaganda. Azert gondoltam, hogy az, mert nagyon kevesen jelentkeznek infora, es biztosan igy akartak vonzobba tenni, hogy bekamuzzak a magas fizetest. Mivel a magyar igencsak penzsovar, igy jo tervnek tunhetett.

Egyebkent a meloban a java es cpp nyelveken kellett allitasuk szerint legalabb 3 ev szakmai tapasztalattal. Kivalo angol es nemet targyalokepes nyelvtudassal. Es kozben konyvelni is kellett volna. Erre adtak volna 90et feketen nettoba havi 40 oraba.

2016. máj. 10. 22:17
 3/24 anonim ***** válasza:
88%
Ez egy állás. Nézz körül jobban, van sok másik is. Számos infós ismerős közül senki nem keres feketén 90 nettót. A bejelentett 250 reális. Kivéve a közszférában, mert ott ugye bértábla van.
2016. máj. 10. 22:26
 4/24 anonim ***** válasza:
100%

"100 ezret keress egy egyetemi tanar. Tehat nem is olyan rossz az 90."

- De az. És nem, nem ennyit keres egy egyetemi tanár. Még egy középiskolai tanár is 120-szal kezd.

És lehet, hogy valami kulimunka, de inkább gyakornoki/diákmunka 90-et fizet, de röhejes azt állítani, hogy a legmenőbb melóknál is ennyi.

2016. máj. 10. 22:27
 5/24 anonim ***** válasza:
42%
Havi 40 órára miért nem jó a nettó 90?
2016. máj. 10. 22:36
 6/24 A kérdező kommentje:
Mar nem azert de jelenleg a tesconal melozok havi 65-ert heti 60 oras meloban. Ejjeli muszakban. Teha durvan 270 ft-os oraberert a potlekokkal egyutt. Mo. Inkabb ilyn fizetesek vannak. Es akkor meg ehhez jonnek a levonasok.
2016. máj. 10. 23:30
 7/24 anonim ***** válasza:
84%
Tele vagyok 22-30 közötti infós ismerősökkel, a legalacsonyabb általam ismert fizetés olyan nettó 230, de picit szeniorabb haverjaim inkább 600 és 1000k között keresnek. 250 nettónál még nekem is magasabb az alapbérem, pedig az egyik diplomám szabad bölcsészetes. 90 nettót számítógépek leporolásával szokás keresni.
2016. máj. 11. 01:05
 8/24 A kérdező kommentje:
Hat nehez elkepzelni.
2016. máj. 11. 06:43
 9/24 anonim ***** válasza:
88%

tesconal melozok havi 65-ert heti 60 oras meloban. Ejjeli muszakban

kamuzz már nagyobbat pls... a tesconal a 8 órás éjszakai arufelrolto 90 et visz haza pótlék nélkül. 60 órás még nincs!

2016. máj. 11. 07:12
 10/24 anonim ***** válasza:
100%

Igen, ebből is látszik, hogy akkora kamugép a kérdező, mint a ház. Már az infós állásánál is kicsit elbizonytalanodtam, hogy igaz lehet-e, de mikor benyögi, hogy heti 60 órát éjszakázik a Tesconál havi bruttó 65 ezerért, akkor már csak röhögni tudok.

Eleve nincs olyan, hogy valaki Tescoban folyamatosan heti 60 órát dolgozik, mert ellentétes a Munka Törvénykönyvével, és azt a Tesco betartja. Másrészt ha ezt tényleg éjszakai műszakban végzi a kérdező, ami naponta max. 8 óra (hiszen az éjszaka 22-06-ig tart), akkor heti 7,5 napot dolgozik, ami kicsit lehetetlen. Továbbá a Tescoban kifizetik a túlórapénzt, és az éjszakai pótlékot is, vagyis egy ilyen munkarend esetén ennek kb. az 3-4-szerese lenne a bruttó.

Persze, lehet, hogy nem is a Tesconál dolgozik, hanem csak egy Tescoban takarítóként vagy biztonsági őrként. Ott sajnos vannak érdekes munkaügyi kérdések és bérezések. De akkor meg simán hülye valaki, hogy ennyiért képes dolgozni. Meg hát ugye akkor a felvetődik, hogy az infós "legmenőbb meló" az tényleg számítógépházak portalanítása volt.

2016. máj. 11. 08:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!