Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Gyógyszertári eladó hogy...

Gyógyszertári eladó hogy lehet belőlem?

Figyelt kérdés
Szeretnék patikus lenni, gyógyszertárban dolgozni mint eladó. Hol szerezhetem meg ezt a képesítést? Egyetem kell hozzá? És kb. mennyit kapnak?

2016. máj. 10. 16:37
 1/7 anonim ***** válasza:

nem kell egyetem, okj-s gyógyszertári asszisztensi vagy szakasszisztensi képzés kell hozzá.

100 körül kapnak

2016. máj. 10. 16:45
 2/7 anonim ***** válasza:
Igen, szakasszisztens okj van, de ezzel nem lesz patikus, gyógyszerész, és nem is kapsz fizut. Ahhoz gyógyszerészi egyetemi végzettséget kell végezni és gyakorlatot tölteni.
2016. máj. 10. 19:06
 3/7 anonim ***** válasza:
Mármint kapsz fizut, de nem annyit, mint egy gyógyszerész.
2016. máj. 10. 19:06
 4/7 anonim ***** válasza:
83%
Ha eladónak nevezed azt a személyt aki a gyógyszertárban áll , akkor remélem soha életedben közöd nem lesz a gyógyszerészethez. Ott gyógyszertári szakasszisztensek dolgoznak , illetve dr címmel rendelkező gyógyszerészek , akik orvosi egyetemet végeztek.
2016. máj. 12. 22:12
 5/7 A kérdező kommentje:

Koszonom a valaszokat.

Utolso: kerdesre valaszt kertem es nem kotekedest. Annak nevezem oket aminek akarom. Ez nem lekicsinyles vagy lenezes. Ha leneznem a munkajukat akk miert is szeretnem az lenni...

2016. máj. 12. 22:24
 6/7 bensdorp ***** válasza:

a, biológia + kémia/fizika emelt szintű érettségi --> orvosi egyetem gyógyszerészeti karán 5 év --> gyógyszerészdoktor (patikai fizetés nettó 180-230 ezerről indul, pár 10 év alatt 300-ra emelkedhet, vezetőként akár kicsit e fölé is)

b, érettségi --> gyógyszertári asszisztens okj 2 év --> gyógyszerkiadó szakasszisztens ráépített okj 1 év (fizetés nettó 100-160-ról indul, pár 10 év alatt 200-ra emelkedhet)

Az "eladó" kifejezés mindenképp degradáló, és azt feltételezi, hogy nem vagy tisztában a munkakörrel. Ezért egy gyors összefoglaló:

A gyógyszerek kiadása nem a fő feladat a patikai találkozás során, sokkal fontosabb ennél a hozzáadott információ, a gyógyszerelés biztonságának ellenőrzése, a terápiák nyomon követése, az egészségnevelés és szükség esetén az orvoshoz irányítás. Mindez inkább gyógyszerészi feladat, 5 párhuzamosan szedett gyógyszer esetén a szakasszisztenseknek jogszabály szerint gyógyszerészt kell hívnia, és átadnia a beteget (bár az az igazság, hogy ez a valóságban munkaerő híján sajnos nagyon ritkán történik meg).

Alapvető gyógyszerészi feladat még a gyógyszerkészítés, az ennek során felmerülő technológiai problémák megoldása és az alapanyagok ellenőrzése; asszisztensi pedig a gyógyszerformák kialakítása, a gyógyszerátvétel és a raktározás.

2016. máj. 23. 19:54
 7/7 anonim válasza:
...és nem is "eladunk" hanem expediálunk! :)
2017. aug. 11. 18:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!