Munka 16 évesen?
16 éves vagyok.
A szakközepet most fejeztem be májusban
Esti érettségit szeretnék kezdeni szeptembertől.
Az lenne a kérdésem hogy hogyan keressek munkát. Hol alkalmaznának?
Mert ugye a vizsgák után már nem leszek beiratkozva sehova.
Nyárra és esti sulihoz valami ötletek? Egy kissebb felvilágosítás hogy ebben a helyzetben milyen címszóval keressek munkát?
Manapság 16 évesen már érettségiznek a diákok?
(ellenkező esetbwn még nem fejezted be a sulit, max otthagyod)
Szóval szakmád nincs? Akkor miért nem nappalin tanulsz?
Sajnos felnőtt szakmával rendelkező emberek is nehezen találnak munkát, nemhogy 16 éves képzetlen fiatalok...
Nem a hogyan a kérdés, hanem hol. Pl étteremben mosogatóként, vagy egy cégnél takarítóként. Ilyesmi munkákat találhatsz esetleg.
Szerintem nezz szet a hianyszakmak kozott es keress egy 2 eves szakmunkas tanfolyamot.
Egyre nagyobb hiany van szakmunkasokbol es egyre jobban megfizetik.Mikor vegeztel a tanfolyammal 3-4x annyit fogsz keresni mint erettsegivel.
Olyat keress ami erdekelne is.
Ebben a hónapban lesznek a szakmunkás vizsgáim, nappalin tanultam.
Szeptembertől pedig estin szeretnék érettségizni.
Ehez szerettem volna kérni hogy ilyen helyzetben nyáron én tudok-e diákkénk dolgozni, vagy nem.
És munkalehetőségeket fiataloknak. Takarítani nemnagyon fogok.
"Takarítani nemnagyon fogok"
Na itt vége. Nézelődhetsz és válogathatsz a hirdetésekből, de abból főzöl ami van. Jelentkezel az állásra, és ők megmondják mi a feladatod, te pedig azt végzed el!
Viszont akkor már csak a nyarad maradt. Diákmunkát csak diákszövetkezeten keresztül lehet vállalni (legálisan), viszont ott a nappali jogviszony kötelező, ugyanis esti iskolás nem vállalhat (legálisan) diákmunkát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!