Új munkahely-bejelentés-mit kell vinni a munkaügyi hivatalba?
Figyelt kérdés
Már többféle variációt hallottam. Ha az illető részesül munkanélküli ellátásban, akkor elvileg munkaszerződést sem kell vinni, csak bemegy, és nyilatkozik arról, hogy hol kapott állást (ilyen esetben mi bizonyítja, hogy tényleg ott dolgozik, és nem csak bemond valamit?) Viszont ha nem részesül ellátásban, akkor kell vinni a munkaszerződést. Valaki meg tudja erősíteni/cáfolni valamelyik lehetőséget?2016. ápr. 28. 08:46
1/2 anonim válasza:
Adtál meg e_mail címet a munkaügyiben, írtál alá papírt azzal kapcsolatban, hogy elektronikus úton is intézni tudd a dolgaidat ? Ha igen akkor semmit nem kell bevinned, bemutatnod . Elhelyezkedés bejelentése : www. munka.hu kereső tevékenység bejelentése menüpont .
2/2 anonim válasza:
Nekem, mikor bejelentkeztem munkanélkülire adtak egy bejelentőpapírt, azt mondták ha kapok munkát azzal kell jelentkeznem náluk, hogy kijelentkezzek. Ezen a bejelentőn az én adataimat kellett kitölteni + az új munkáltató adatait, illetve hogy határozott vagy határozatlan idejű a munkaszerződés.
Amúgy az új munkahelynek (elméletileg) amennyiben minimum 4 órában foglalkoztat be kell téged jelentenie a tb-nél, a nav-nál. A munkaügyi hivatal ez alapján akár le is ellenőrizhet. De az, hogy valaki ne csak kamu állást jelentsen be az álláskereső érdeke elsősorban és nem a munkaügyi hivatalé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!