Felmondás próbaidő alatt munkavállaló részéről?
Jó lesz.
A szerződés ama része, miszerint próbaidő utáni felmondás esetén 2 havi bér megfizetendő a munkáltatónak = SEMMIS!
Ilyen kitétel nem írható a szerződésbe, és ha mégis benne van, akkor az nem hatályos, tehát olyan, mintha benne sem lenne.
A munkaviszony megszüntetésének törvény által előírt szabályai vannak. Azzal szembe menni nem lehet. Jogosan akkor követelhet a munkáltató Tőled, ha kártérítésre kötelez, vagy jogellenesen szünteted meg a jogviszonyodat. Ilyen jogellenes jogviszony megszüntetés lehet az, ha a próbaidőn túli felmondás esetén nem töltöd le a felmondási idődet.
Nem erre gondoltál véletlenül, csak nem tudod értelmezni a szerződésed? :)
"Alulírott XY, 2016.02.12 naptól fennálló munkaviszonyomat - próbaidő alatt – 2016.04.28 napjával/azonnali hatállyal felmondom.
Kérem, adják ki részemre a szükséges dokumentumokat, és tegyék lehetővé az elszámolást a nálam lévő eszközökkel/okiratokkal/munkaruhával
Ebben a formátumban megfelelő lesz, ugye?"
Nem, mivel amit /-jellel írtam, ott VÁLASZTANOD kell a lehetőségek közül azt, ami rád illik, nem pedig beírni az összeset... Én mintalevelet adtam, hogy alakítsd a saját helyzetedre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!