Miért dolgoznak a magyarok ilyen röhejes fizetésekért? Tanulni kellett volna?
80-90-100 ezer forintos nettó fizetés havonta csak vegetálásra elég, megélhetésre nem. És rengetegen dolgoznak ilyen megalázó fizetésekért.
A fiataloknak akik mostanában végeznek van eszük legyenek diplomások vagy szakmunkások: ők szemberöhögik aki ennyi fizetést ajánl nekik és elmennek más országba dolgozni.
87-99 ezret keresek. Tanultam, jó szakmám van. Rossz céghez kerültem, itt ragadtam, amíg nem lesz lehetőségem kitörni (remélem a nagyon közeli jövőben bekövetkezik). Nagymamám beteg nem tudok külföldre, de még csak pestre sem, menni. Nem hagyhatom itt.
Sajnos sokunknak nem olyan egyszerű, hogy gondolok egyet és megyek.
Tanulni kellett volna? Hát épp ez az, hogy sokan továbbtanultak, és diplomás túlképzés van, aztán meg nem találnak munkát vagy csak kevésért, még a diákhitelt sem tudják visszafizetni.
Nem kellett volna ennyi embernek diplomát szerezni, hanem inkább szakmát kellett volna kitanulni, akkor lenne normális termelés meg lehetne találni szakembert.
Mert most érdekes, hogy diplomával 200.000 nettót keresek, és ez még jónak számít. Aztán meg nem találok vízvezetékszerelőt, aki megjavítja a zuhanyót, vagy egy órás melóért elkéri a havi fizetésemet. Szerintem nem a tanulással van itt a gond.
Nem elég tanulni. Olyat kell tanulni, amire kereslet van.
Lehet az kőműves, burkoló, mérnök, informatikus stb.
Két dolog van, amire mindig van kereslet.
A nyelvek és az informatika.
Ezekből bármelyiket is műveli mesterien az illető, az nagyon jól fog élni.
Na álljunk meg!
Nézzük meg, mire kapja a 80-90-100 ezret...
Ha matricát ragaszt, meg lezár egy dobozt, nem is kaphat többet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!