A nagy bankok befektetési részlegén kik dolgoznak?
Azért kérdezném, hogy milyen szakot érdemes most elvégezni, hogy ilyen helyre kerüljek.
alkalmazott közgazdaságtan , gazdaságelemzés ,gazdálkodási és menedzsment ,kereskedelem és marketing ,nemzetközi gazdálkodás ,pénzügy és számvitel ,turizmus-vendéglátás?
Logikusnak tűnik szerintem az alkalmazott közgáz, gazdaságelemzés, gazdálkodási és menedzsment, pénzügy számvitel.
Szerintetek?
Ilyen komoly munkára nem hiszem, hogy elég egy bsc
pénzügy, számvitel, nemzetközi gazdaság és gazdálkodás, közgazdasági elemző, gazdasági-matematikai elemző, biztosítási és pénzügyi matematika
Ezek a top gazdasági mesterszakok, ezekkel jóval nagyobb az esélyed bekerülni, mint egy alapszakkal.
Pl. a BME-GTK pénzügy mesteren van befektetéselemző spec.
Nem csak azon múlik,hogy mit végzel, hanem majd mit tudsz és milyen ember vagy.
Gazdaság-matematikai elemző szak a legnehezebb a gazdasági szakok közül.
Attól függ, hogy mit szeretnél csinálni? Értékesítés része a bankfiókban történik, oda egyszerűbb bekerülni, csak egy értékpapír jogi vizsga kell hozzá és máris értékesítheted a termékeket.
Mondjuk, hogy a bank alapkezelő cégéhez akarsz bekerülni akkor ennél azért sokkal több kell. Mondjuk egy közgazdász diploma szerintem alap, de ha biztosra akarsz menni akkor azokat végezd el, amiket írtak előttem is, vagy még esetleg nézd csináld meg a tőzsdei szakvizsgát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!