Szegeden és környékén miért nem lehet munkát találni?
december óta pályázom az állásokat, lassan már mindenre jelentkeztem csak utcaseprőnek nem. Többek között érettségivel, 2 éves műszaki technikusival 10 év tapasztalattal, jogsi, ecl angol, nem iszom nem dohányzom és még a betanított munkákra is jelentkezem. Pedig százával jelennek meg a "lehetőségek" és semmi ;D
Néhány jobb helyre behívtak, de idén több helyen megkaptam személyesen, hogy túlképzett vagyok (pl.: ezért nem kapom meg az éjszakai raktáros munkát 90-ért vagy nyomdaipari betanított munkát 6 nap/85-ért). ;DD (Külsőm is rendben van.) Egy ideig úgy éreztem velem van a baj, de Bp meg Győrben azonnal adnának munkát netto nyitó 150-nel, több cég is és hívnak is mobilon. Szegeden meg a netto 90 is sok lenne 8 órás munkáért (bejelentett 4-6 óra mellé 8-10 óra munka)? Nem tehetem meg, hogy ne dolgozzak így tennem kell valamit. Tényleg el kell mennem innen vagy egyenesen külföldre? Adnátok tanácsot. Köszönöm szépen. 31 vagyok.
Győriként is tapasztaltam azt hogy sok helyen azt mondták hogy túlképzett vagyok. Vagyis lehet hogy "rangon aluli" munkakörökre jelentkeztél. Vagyis magasabb a képzettséged mint amit a megpályázott munkakör megkövetel.
Mikor meg betöltöttem egy rangon aluli munkakört, minden munkatársam úgy fortyogott a dühtől mint ha loptam volna tőlük valamit.
Ha betanított munkára jelentkezel, akkor csak a minimumot írd be. Ha érettségi a feltétel, akkor érettségi, a nyelvtudást pl. húzd ki. Minden álláshoz külön önéletrajzot kell beadni, és akkor nem leszel túlképzett.
Ilyen végzettséggel nyilván nem veszik komolyan, hogy éjszakai raktáros akarsz lenni hosszú távon, ezért inkább nem is akarnak vesződni a betanításoddal.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!