Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Hajós munkával meg lehetne...

Hajós munkával meg lehetne keresni egy lakás árát?

Figyelt kérdés
Az összes pénzt félre lehet tenni és aki kitart mondjuk 2 évet a hajón az már vehetne lakást.Megalapozhatja a jövőjét..Van valakinek tapasztalata e téren?Esetleg ismer valakit aki hajón dolgozott és sikerült neki?Sikertörténeteket várok h kedvet kapjak a hajós munkához :)

2016. ápr. 21. 21:23
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
83%
lehet, de nem 2 év alatt. Kell hozzá 3-4 év, persze az se mindegy, hogy mosodában vagy, vagy pincérkedsz, esetleg más vezető beosztásban tevékenykedsz.
2016. ápr. 21. 21:25
 2/11 anonim ***** válasza:
70%

Egy hajón akár évi 250 ezer dollárt is össze lehet szedni, ami testvérek között is 68 millió forint, akár 2 lakás is kijön belőle. Ehhez persze nem árt, a kapitánynak szólítják az embert...

(kicsit pontosíts, hogy téged hogy fognak szólítani, az alapján valamivel könnyebb a fizetésekről beszélni)

2016. ápr. 21. 21:37
 3/11 anonim ***** válasza:
53%

Attól függ hol akarsz venni. Mi ketten évente tudtunk annyit félre tenni, amiből megveszegettük őket párommal.

2-3 év egy 4-5 milliós lakásra reális cél, még egyedül is.

2016. ápr. 22. 04:37
 4/11 anonim ***** válasza:
53%
Persze ez kezdő pozícióból indulva (esetleges promóciókkal)
2016. ápr. 22. 04:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Én hét évet hajóztam. Nem. Két év alatt nem fogsz lakást venni, és az összes pénzt sem fogod tudni félretenni, néha ki kell menni szórakozni is, (ahol kiköt a hajó) ha nem akarsz idő előtt "megkergülni". Nekem életem legjobb döntése volt, (ma is így tennék) de benne volt nagyon sok verejték, kemény munka, és sírás, erre viszont készülj fel.
2016. ápr. 22. 09:32
 6/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.Pincérkednék.Nem értek mindenkivel egyet.Szerintem 3 év elég kell h legyen.A folyami hajón is meglehet keresni a havi 1500 Eu-t biztosan,ismerősöktől tudom.Szóval ott a szezon márciustól van h januárig is eltart.Számoljatok..Ez az én véleményem és sztem meg is valósitható.
2016. ápr. 22. 14:27
 7/11 anonim ***** válasza:
74%
Erősen függ a lakástól is.Egy lepukkant környéken,egy lepukkant panelt már 4-5 misi körül kapsz.Viszont ennek a 10x-ért is lehet lakást venni.Így ez bizony relatív.
2016. ápr. 22. 15:09
 8/11 anonim ***** válasza:

Pincérként folyami hajón 1800EU-t lehet keresni. + ha jó vagy, akkor havi 500EU jatt tuti hogy jön.

De ahogy elöttem is irták, nem árt néha kimozdulni, kimenni, csak egy kávéra, sörre, vagy csak "élni" kicsit, mert hanem a lakásodat nem fogod élvezni, sokkal inkább egy diliházat :)

Nekem második évem, komornyik vagyok, 1400 alapfizu + napi 20 eu jatt, minden nap amikor dolgozom. Havi 6nap fizetett szabi. És a borravaló is sokkal jobb, első héten 400EU felett kaptam.

Nekem most az autó a cél, utána talán egy ház.

2016. ápr. 22. 23:22
 9/11 anonim ***** válasza:

Mi is 7 évet voltunk, folyamon én mosogatókét kezdtem chef de parti lettem két éven belül( a fizetésem így a duplájára nőtt 650-ről 1450-re), párom szobalány volt végig, ő csak 5 évet volt. A közös borravalót heti 100 euroval kalkuláltuk minden évben, hajótól függ és utasoktól nyilván, emellett párom szobapénze elég volt az ilyen jellegű kimozdulásokhoz,bevásárlásokhoz ha nem mindennapos partykban ( hetente crewshow után, illetve crew patrykon is kitudsz "költséghatékoyan" engedni) gondolkodsz. Havonta így az otthoni kötségek ( családtámogatás, hitel, stb)levonása után már 2-3000 euro maradt meg tisztán.

A szezonalitást tudod csökkenteni téli szezon vállalással, szakácsként pedig haffenkoch szerződéssel is, ugyanennyiért (persze jóval kevesebb melóért). Így akár egész évben tudsz dolgozni.

Itthon főállás, vállalkozás és felsőfokú tanulmányok félbehagyásából + egy devizahiteles 11 milliós mínuszból indultunk. Az első két év ennek a leküzdése volt a felére, a továbbiakból meg beruháztunk, befektettünk. Most az eredeti hiteles házon felül (ami évek óta ki van adva, ami fedezi részben a hitel törlesztőjét) van még egy családi ház és egy 3 szobás lakás. Igaz, a jelen árak már nem a két évvel ezelőttieket tükrözik, így piaci áron nem is érdemes szerintem most venni, de pl. a lakás végrehajtás útján, áron alul került be.

Mellette végig vittem levelezőn a fősulit, most államvizsgázok, amit anno nem tudtam megtenni, anyagi okok és/vagy időhiány miatt. Ennek is volt egy több mint 1 milliós tandíjas költsége, ami szintén a kinti összegből fedeztem, illetve több vállalkozást is indítottam el itthon párhuzamosan, ami jelenleg is a főállásom itthon és csak nyáron járok ki egy-két hónapra helyettesíteni. Szóval ha jól forgatod a kint keresett/összegyűjtött tőkét, sokkal többet ki tudsz belőle hozni, és rövidebb idő alatt jutsz előre anyagilag. Nem irreális a két év, továbbra is azt mondom egy lakáshoz. Emellett van egy olyan referenciád, lehetőséged ami a nagy fluktuáció miatt (jellemzően pár év után kipörögnek az emberek) mindig rendelkezésre áll ha gyorsan kell nagyobb összegű pénz. Én pl. pályázati önerőként használom már ezeket azóta.

Illetve magam is indítok pályázatot olyanoknak, akik hasonlóképp gondolkodnak.

[link]

2016. ápr. 23. 07:42
 10/11 anonim ***** válasza:

Némi plusz pénzek:

1. Ha nem mész el szabadságra, ami alatt megint csak sokat költenél el, és elesnél a borravalóidtól) , egy 7 hónapos szezon alatt, 30-33 szabadnap is összejön, amit szezon végén kifizetnek, így egy plusz fizetést is kapsz.

2. Ha van gyereked, akkor különbözeti, vagy teljes összegű családi pótlékot igényelhetsz a kinti folyósítótól, vagy a cégtől. Ez elég macerás, de megéri.

3. 2 szezon után a holtidőben januártól áprilisig pl. be tudsz jelentkezni itthon munkanélkülire, ahol 3 hónapig közel a maximum álláskereséséi járadékot kapod, és ha van hozzá affinitásod, akkor pl. pályázhatsz az önfoglalkoztatóvá válás támogatásra, igaz akkor 3 évig kizárod magad a hajózás alól. Ezt inkább akkor célszerű, ha már itthon akarnál maradni végleg 3 évre, akkor plusz 2 millió + áfa és 6 havi bér-járulékköltség támogatást igényelhetsz, 4-500.000 Ft önerővel, az évek alatt összegyűjtött pénzből.

2016. ápr. 23. 08:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!