Mennyi idő manapság átlagosan amíg egy fiatal munkát talál?
25 éves vagyok, diplomával, nyelvvizsgával. Már 3 hónapja keresek munkát, de egyszerűen semmi. Voltam 3 állásinterjún, mindenhol elutasítottak. Már teljesen el vagyok keseredve...
Előtte ugyan dolgoztam 4 hónapos határozott idejű szerződéssel egy cégnél, ott a szerződés lejárta után mondták hogy nem tudnak hosszabbítani, mert létszámleépítés lesz.
Tényleg ennyire nehéz manapság egy fiatalnak is elhelyezkedni? Vagy csak én vagyok ennyire szerencsétlen?
- 3 hónap munkakeresési idő még semmi...
-Nemcsak a fiatalnak nehéz, mert a középkorúnak, öregnek is (nőként 40 felett, ffiként 50 felett "öregnek" számítasz)
-én is azt tapasztalom, h mindig gond velem és az ismerőseimmel: pályakezdő, túl fiatal, túl öreg, túlképzett, nem olyan képzett, nem beszél nyelvet, messze lakik stb...
Majd lesz vmi, ne add fel!
Jó, bölcsészdiplomám van, de mellette beszélek angolul és németül
Az előző munkahelyemen konkrétan megmondták h nem az a lényeg h miből van diplomád, hanem h legyen
De azt tapasztalom h ált. két okból származik az elutasítás: vagy a bölcsészdiploma, vagy túlképzettnek minősülök (mert egyáltalán van diplomám)
Sajnos a böcslész diploma semmit se ér,sokan beszélnek németül és angolul és mellette mérnöki diplomával rendelkeznek,na ők konkrétan válogatnak a munkák közül.
És nagyon fontos egyetem alatt ELMENNI DOLGOZNI,mert ennek ez a böjtje,hogy nehezen kapsz melót ha utána kezded el.
Nem nehéz nekünk IT-ban konkrétan két kézzel kapkodnak utánunk akár fiatal,akár középkorú,középkorúaknál inkább projekt vezetőkért.
#7, egyetem alatt is dolgoztam, igaz (csak) diákmunkát, de ott az volt a trend h a munkaerő csak addig kifizetődő, amíg diák...
#8, azért voltam "csak" 3 állásinterjún, mert ennyire hívtak, pályázatot beadtam persze 30+ helyre, csak sok helyről vissza sem jeleznek, vagy ha igen, akkor h sajnáljuk, de nem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!