Rendes állásinterjú?
Valamiért sosem volt részem rendes interjúban. Elmegyek, kiöltözök, és egy negyed órás semmi. Beszélnek a cégről, majd kilencven százalékban nekem kell beszélni. Sosincs szó a lényeges dolgokról, max ha én kérdezek rá. Sokszor az izgalom miatt meg elfelejtem. Pl a tipikus dolog a munkaidő, fizetés. Soha nem volt olyan, hogy ők mondták meg mennyi a fizetés, nekem kell.
Mostani eset. Magyaráz és majd megkérdi mennyi a fiezetési igényem. Xy mert mindig sírnak hogy ennyire nincs pénz, válság van stb. Majd utána mondja, hogy hmm szimpatikus (a cegvezeto, persze h neki szimpatikus) és hogy kilenc óráról lenne szó, meg nem csak x feladatom lenne. Akkor többet kértem volna ha ezt tudom. Felhív hogy megfeleltem negyed óra beszélgetés alatt, de nekem már nem tetszenek a feltételek,.és konkrét fizetésről mindig szó sem volt. Elkezdi majd egy év után látja a haladást, fizetésemelést ad. Hülyének érzem magam.
Valamiért sose derülnek ki a dolgok, nemhogy hirdetésből, de interjún se. Munkaidőt meg mettől meddig van azt is luxus közölni. Van hogy második, harmadik körig semmi nem derül ki vagy bejelentik hogy ja csak x órára jelentelek be. Vagy még két ember feladata lenne a munkád. Izgalmamba meg sokszor elfelejtem, pedig alap dolgok kimaradnak, amikor elvileg hosszú távra vesznek fel embert. Ostobának érzem magam, akit idiotának néznek.
A lényeges dolgokról a 2. körben szoktak beszélni, mivel az állásinterjúk többsége 2-3 körös.
Általában az első kör egy bemutatkozás, ahol a cég csak röviden, te pedig hosszasabban próbálod eladni magad, ezért beszéltetnek téged 90%-ban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!