Sokan miért akadnak ki azon hogyha jelentkeznek egy állásra és nem jeleznek vissza?
Mert úgy gondolják, hogy ők X időt beletettek a jelentkezésbe, az önéletrajz írásba, stb.. és legalább egy visszajelzést szeretnének. Ami valahol érthető is.
Ahogy az is érthető, hogy a munkaadó pedig ha 1 embert keres akkor nem fog fél napot azzal tölteni, hogy elutasítson 399 alkalmatlan jelöltet.
Abba viszont kevesen gondolnak bele, hogy sokszor még a nagy cégeknek sincs automata adatbázisa (kicsiknek meg pláne nincs), ami elutasítás esetén tudna küldeni egy sablon levelet. Akkor pedig ha csak 1 percet szán rá bárki, hogy írjon egy elutasítást az több értékes munkaórát venne el egy kollégától úgy, hogy ennek pont 0 haszna van a cég számára.
Minél több helyre adja be az ember az önéletrajzát, annál jobban bízik abban, hogy valahova csak felveszik. Ha nem kapnak visszajelzést, gondolom tovább reménykednek, megkeserednek majd feladják és ennek a végterméke az, hogy "legalább visszaszóltak volna, hogy nem vesznek fel...". Aki kiakad, csupán nem bírja a kudarcokat, aki pedig sírni kezd, az gondolom reményt vesztett személy, aki nagyon elkeseredett. Természetesen szerintem a te dolgod a legnehezebb, legfárasztóbb. Míg egy ember csak kitölt egy sablont az adataival és elküldi több 10-100 helyre, te addig 10 vagy akár 100 valamennyi hatványával egyenlő önéletrajzot olvasol el, nézel és gondolsz át. De ezt ők nem értik, nincsenek tisztában azzal, hogy egy állásra nem csak 10 ember pályázik.
Ez az én véleményem, meglátásom. Hogy van-e benne igazság, azt mások majd eldöntik, a hibákat idővel pedig úgyis kijavítják majd :) Azért remélem kielégítő választ tudtam adni.
"Mikor meghirdetek egy állást 300-400-an is szoktak jelentkezni, abból elhívok interjúra 1-2 főt"
Ez milyen állás?
nem azzal van a gond, hogy nem jelez vissza, hanem ha ezt nem jelzi sehol sem...
azért jobb helyeken feltüntetik a hirdetésben vagy a telefonos beszélgetés során, hogyha a jelölt nem alkalmas, akkor nem jeleznek vissza kapacitás hiány miatt, és ez megérhető
azok után, hogy ezt sehol sem jelzik, elég sunyi megoldás, ha a munkáltató ennyire nem képes, akkor mégis milyen munkát végezhet? ilyen helyre nem mennék szívesen dolgozni
" ez is a dolga egy HR-snek"
De ez kis cég 20 fővel, nincs HR-es csak én.
Leírtam a megoldást, miszerint már az első jelentkezésükkor kapjanak egy tájékoztatást. Annak az 1-2 főnek pedig, akit személyesen behívsz, nem olyan sok idő visszajelezni.
(#8)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!