Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Szerintetek nem vesznek fel?...

Szerintetek nem vesznek fel? állami cég kértek tőlem ön. Rajzot, de azóta (1hete) nem jelentkeznek es okt 12 tol kellene kezdeni

Figyelt kérdés
2015. szept. 11. 07:29
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Palyaztam mar tobbszor is hozzajuk most masik munkakort hirdetnek, de mivel mindig elutasitottak,igy mar nem is erdekelt. Erre felhivtak telon hogy legyek szives az uj munkakorukre oneletet beadni. Beadtam..es se kep se hang
2015. szept. 11. 07:31
 2/11 anonim ***** válasza:
Nagyobb cégnél 1 hét még nem sok idő. ha 1-2 hét múlva is kuss van, akkor valszeg semmi.
2015. szept. 11. 08:14
 3/11 anonim ***** válasza:
Állami cég: = kötelező ügyintézési határidőként 30 nap áll rendelkezésükre, vagyis az önéletrajzod beadásától számított 30 nap!! Még bőven bele fog férni, hogy október 12.-én munkába állj!!! De nem fognak addig várni, mivel arra az időpontra már tudniuk kell, hogy ki fogja azt a munkakört ellátni!!!
2015. szept. 11. 08:33
 4/11 A kérdező kommentje:
interjura se hívtak, gondolom még azt is le kellene vezetniük..
2015. szept. 11. 11:57
 5/11 anonim ***** válasza:

A helyedben nagyon nem aggódnék, mivel azt írod:

- korábban már másik munkakörre adtál be hozzájuk pályázatot

- most viszont ők kérték, hogy erre a munkakörre adjál be egy újabbat

Ezek szerint ahogyan megismertek téged, amilyennek megismertek, a korábbi pályázatodból, iskolai végzettséged, stb. stb. alapján már alapból ismernek... és ha külön "felkérnek", hogy nyújts be egy újabb pályázatot... nagy gond már nem lehet.

(Max. ha közben kiderül, hogy "valakinek a valakije" erre a munkára mégiscsak jobb lesz nálad!!)

2015. szept. 11. 13:46
 6/11 anonim ***** válasza:

Felhívhatod őket, hogy utánaérdeklődj az elbírálás menetének. Bevett dolog, hogy aki érdeklődik = akarja a munkát, aki nem, azt meg vegyék fel oda ahova éppen jut. Nem biztos hogy számít, de mindenképp pozitívum.

Másfelől, gondolom te sem gondolod komolyan, hogy egy megkeresés = felvétellel.

Remélem máshova is pályázol közben.

2015. szept. 11. 14:47
 7/11 A kérdező kommentje:

amikor korábban pályáztam és elhívogattam őket, hogy mi van már, mindig valami asszisztens vette csak fel, szerintem a nevem se jegyezte meg, hogy ki érdeklődik, annyit mondott majd értesítenek még elbírálás alatt, szóval feleslegesnek tartom betelefonálni.

persze pályázok máshova is. érdekes egy másik cég már másnapra be is hívott az ön.rajz elküldése után interjúra, habár az nem állami cég. nagyon keveset fizetne. azt mondta majd értesít.

kicsit reményem kezdem veszíteni az államiban. csak mert most hivatalos önéletrajzot kértek, (ő formanyomtatványuk szerintit)ott részletezni kellett, hogy pontosan milyen feladataim voltak a munkaköreimen belül, valamint jogilag hogyan szűnt meg a munkaszerzősés, és tele van olyannal, hogy "munkáltatói rendes elmondás" vagy "próbaidő alatti munkáltatói felmondás", tökre úgy néz ki, mintha mindenhonnan kirugdosnának, közben egyik helyen becsődölt a cég, másik helyen meg átvertek, csak egy pár hónapos projektre hívtak be, közben azt mondták határozatlan idejű a szerződés, ja, az is volt, csak projekt zártával megköszönték a munkám...és szóval az állami cég ezeket nem kérdezte az önéletrajz sablonjában

2015. szept. 11. 18:46
 8/11 A kérdező kommentje:
*felhívogattam
2015. szept. 11. 18:47
 9/11 anonim ***** válasza:

Amikor korábban pályáztam és felhívogattam őket, hogy mi van már, mindig valami asszisztens vette csak fel, szerintem a nevem se jegyezte meg, hogy ki érdeklődik, annyit mondott majd értesítenek még elbírálás alatt, szóval feleslegesnek tartom betelefonálni."

-Jól látod, Anonym pályázó felhívja a titkárnőt, akinek nem tartozik hatáskörébe ez,nyilván nem fog neked választ adni, ellenben lekoptat. Nem az ő dolga.

Javaslom, legközelebb ha felhívod a céget, keresd x.y. Hr-est aki az interjút tartotta. Vagy az illetékes embert. Nem kell az első falról visszapattani.;)

Az, hogy hova mikor hívnak be, kb a véletlenen múlik. Kinek mennyire van ideje, hogy találjon a pozícióba embert. Nem ritka hogy 1 hónap múlva kezdenek el hivogatni.

"Értesít" vagy sem, általában nem szoktak visszajelezni, és ha mégis kapsz egy sablon levelet.

Nem lehet, hogy az önéletrajzod és a korábbi tapasztalataid hiánya jobban dominál, hogy nem vesznek fel, mintsem az állam szándékos kiszúrása veled szemben.

Amennyiben ennyire félreértelmezhetőnek véled az önéletrajzod, javaslom egy rövid megjegyzés befűzését az önéletrajzodba.

Ha huzamosabb ideig nem voltál még cégnél, és folyton váltasz, akkor logikusan következtethető hogy itt sem fogsz maradni, kár kiképezni.

Köztes időkben mivel foglalatoskodtál, 2 állás között vagy suli és állásszerzés között, ezekre egyébként is rákérdeznek ha behívtak.

2015. szept. 12. 11:26
 10/11 anonim ***** válasza:

Ami nagyon bevált dolog, pályázz mindenre, mégha a követelményeknek nem is felelsz meg!

Nem a te dolgod eldönteni hova nem kellesz!

Ha behívnak még mindig dönthetsz róla, hogy tetszik vagy sem.

Másfelől, szintén bevált dolog, hogy napi 30-50 helyre ha pályázol garantáltan 1 hónapon belül lesz munkád.

Hmm, szimpatikus, hmm talán,hmm ezzel sosem fogsz előrébb jutni és néha jobb olyat is bevállalni amit hosszútávon nem végzel, az is tapasztalat.

2015. szept. 12. 11:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!