Németországban, mosogatás, milyen?
Sziasztok!
Adódott egy lehetőség. Kitudnék menni Németországban mosogatni. Mosogatni 1x mosogattam itthon. Húú, szörnyű volt. De mondjuk belegondolva kibírtam.
Mik az ott kinti szokások, mire készüljek?
Eredetileg én programozó informatikus vagyok, de mivel gyakorlatlan vagyok, így nehezen tudok programozni és sikertelen vagyok.
Német nyelvet nem beszélem, angolul el tudok kommunikálni. De a tulaj szerint nem kötelező a nyelv. Vannak kint magyarok akik holt hülyék a nyelvhez, csak dolgozni akarnak.
Én is dolgozni akarok! Csak a szakmámban sikertelen vagyok most egyenlőre, pénzt akarok gyűjteni.
A szállás és kaja benne lenne, ezen kívül kapnám meg a fizumat, mely 800E lenne.
Az kimaradt még, hogy rendszeresen kerékpározok, nagy távokat, éves szinten 3000 Km -t.
Az állóképességbe bele tartozik e ez?
Volt pár ismerősöm, aki német nyelvű területen mosogattak, leírom az elmondásuk alapján milyen: napi 10-12 órákat dolgozol, a gőz meg ezek kikészítik a kezedet, már csak az tart életben, hogy nem sokára megkapod a fizut és megpróbálsz lelépni innen, aztán jön a pofára esés, közel se annyi az összeg, mint amennyi meg lett beszélve. Felháborodottan kérdezed hol a többi, a főnökeid (akik nagy valószínűséggel kínaiak lesznek) felháborodottan ordítva közlik, hogy levonták a szükséges dolgokat, rájösz még tovább kell maradnod, mint ameddig tervezted, próbálnád közben a nyelvet tanulni, de nem megy, mert se időd nincsen, se gyakorolni nem tudod senkivel se, így azzal se haladsz, ez megy hónapokig, míg végre összejön annyi pénz, amennyiből már ismét hazatudsz utazni. Kb. ilyen a mosogatás kint, ha olyan helyre mész, ahova nem kérnek semmi nyelvtudást. Angollal nem fogsz semmit se érni kint, a németek csak németül szeretnek beszélni. Nem tudsz semmit se elintézni kint angollal, még a bevásárlást sem.
Szóval inkább felejtsd el.
"Eredetileg én programozó informatikus vagyok"
Gratulálok, menjél mosogatni, bölcs döntés.
Évekig szopsz az egyetemen, hogy elvégezz egy szakot, aztán nem hogy a szakmában keresnél állást, vagy esetleg elgondolkoznál valami máson, rögtön kulimunka.
Na, abból sosem fogsz szabadulni. Soknak tűnik a pénz, de kevés lesz az ottani élethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!