Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Miért nem kérdezik sosem egy...

Miért nem kérdezik sosem egy állás betöltése során, hogy milyen tanulmányi eredménnyel végeztél az egyetemen?

Figyelt kérdés
Olyan ez szerintem, mint a nyelvvizsga. Hiába van, mégis tesztelik a nyelvtudásodat az állásinterjún, mert a papír önmagában semmit sem ér. Akkor viszont, a végzettség tekintetében, miért nem veszik figyelembe, hogy kettesekkel, vagy ötösökkel végezted-e el az egyetemet? Miért jó az ha pl. egy olyan mérnököt foglalkoztatnak aki folyton bukdácsolt, és miért nem egy színötöst? Egy jobb tanuló bármilyen körülmények között jobban fog teljesíteni a szakmájában, mint a rosszabb. Mégis ez sosem érdekli a munkaadókat.
2016. márc. 28. 18:13
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
91%
43 állásinterjúm volt eddig és kétszer kérdezték meg.
2016. márc. 28. 18:16
 2/19 anonim ***** válasza:
85%

" Hiába van, mégis tesztelik a nyelvtudásodat az állásinterjún, mert a papír önmagában semmit sem ér."

Ezt is tesztelik a semmitmondó jegyeid kérdezgetése helyett. Erre vannak a szakmai körök az interjú során.

2016. márc. 28. 18:27
 3/19 anonim ***** válasza:
93%

Erről mindig az olyan évfolyamtásaim jutnak eszembe, akik végigpuskázták / csalták az egyetem első félévét, kapták sorra az ötösöket, aztán mikor a következő félévben használni kellett volna az elméleti tudást, pislogtak, mint hal a szatyorban. és ez nem valami könyv- és ruhatár szak volt, hanem informatikus.

Pont azért nem kérdezik a jegyeidet, mert nem mutat tényleges tudást.

2016. márc. 28. 19:05
 4/19 anonim ***** válasza:
78%
Mert a munkakörök töredékéhez kell pont az a tudásanyag, amire az egyetemen a jegyeket kaptad. Általában totálisan mással kell foglalkoznod, mint amit a suliban magoltál. Meg aztán sok helyen nem is azért kérik a diplomát, mert speciális ismeretek kellenének, hanem mert az is csak egy szűrő, amivel sok ezer lehetséges pályázót legalább néhány százra tudnak csökkenteni.
2016. márc. 28. 19:12
 5/19 anonim ***** válasza:
100%

szerintem sokkal jobb,hogyha kérdésekkel vagy gyakorlati feladattal tesztelik a jelentkezőt. önmagában a jegy semmit nem mond szerintem.

pl én vegyészes területen vagyok. állásinterjún gyakorlati feladat volt az ismerőseimnek. ott megnézték,hogy tényleg tudja mit tanult .

2016. márc. 28. 19:12
 6/19 anonim ***** válasza:
36%
Mert akkor a főnökök tanulmányi eredményeire is rá lehetne kérdezni, ami aztán hová vezetne ??
2016. márc. 28. 19:19
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

Kérdezik, de inkább pályakezdőnél.

Több probléma van:

1. Bemondásra megy, amíg nem látják (és elég ritkán látják/nézik) a leckekönyvedet/oklevélmellékletedet.

2. Az egyes egyetemek más-más módon számítják az oklevél eredményét, ezért nem összehasonlítható.

3. Nem pályakezdőnél, már jelentős eltérések vannak a "tudta annak idején, de nem használta" azaz elfelejtette és a nem tudta, de érdekli már és utána nézett, ezért tudja

4. abszolút nem biztos, hogy az illető a jobb jegyét a szakmailag a munka szempontjából releváns tárgyakból szerezte

5. Több olyan ismeretkör van, amit nem tanítanak az egyetemi oktatás keretein belül, de az álláshoz szükséges

Ezek miatt van AC/szakmai interjú, ahol a jelentkező, tetszőlegesen kiválasztott (pl: stressz, csapatmunka ...) helyzetekben történő helytállását és egyben a megtanultak alkalmazását mérik fel.

2016. márc. 28. 19:36
 8/19 anonim ***** válasza:
63%
Koma, ideje lenne felfogni: nem a diplomádat veszik fel dógozni, hanem téged.
2016. márc. 28. 19:55
 9/19 anonim ***** válasza:
26%

"mint a nyelvvizsga. Hiába van, mégis tesztelik a nyelvtudásodat az állásinterjún," nincs nyelvvizsgám angolból és nem is tesztelik állásinterjún, ha megpróbálnák, biztos kiröhögném őket :D

amúgy 11 éve végeztem az egyetemen - arra sem emlékszem milyen jegyeim voltak, mellesleg meg senkit nem érdekel a kohómérnöki tudásom, amikor összeszerelő üzemben dolgozom minőségügyisként

2016. márc. 28. 20:16
 10/19 anonim ***** válasza:
3%
"43 állásinterjúm volt eddig és kétszer kérdezték meg." na megint itt a dilis és dilettáns jogásztyúk...
2016. márc. 28. 20:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!