Ez esetben meddig maradhatok hivatalosan táppénzen? (lent)
Február 15.-én beteg lettem, nagyon rossz lett a vérképem, jelenleg 30 napos gyógyszerkúrán vagyok.Mennem kellett nőgyógyászatra, mert voltak gyanús dolgok.Rákszűrés eredménye 1 hónap múlva lesz.Háziorvosom azt mondta, ha megvannak a nőgyógyászati leletek, menjek vissza.Ugye egy hónapot nem várok, megyek ma vissza.Kérdésem az lenne, hogy táppénzen tarthat amíg meg nincs a rákszűrés eredménye?
Köszönöm a válaszokat.Erre vonatkozó leírást nem találtam sehol eddig.
Addig lehetsz táppénzen, amíg az orvos úgy gondolja (egyébként maximum 1 évig jár a táppénz). Ezt nem te döntöd el, szóval nem igazán értem a kérdést.
"Ha ne adj isten találnak valamit, biztosítás nem lévén jó nagy pácban leszek."
Nem leszel, ezen ne aggódj. Orvosi ellátás minden magyar állampolgárnak alanyi jogon jár, függetlenül attól, van-e biztosítása. Ha nincs semmilyen jogosultságod, akkor legfeljebb behajtják az eü. szolgáltatási járulékot, ami havi ~7000 forint, de soha nem a kezelés költségét (és akkor is behajtják, ha voltál orvosnál).
Köszönöm. :)
Nem tudom, hogy az orvos meg akarja-e várni a rákszűrés eredményét, vagy sok még az egy hónap.Igaz, ő az ultrahangot szeretné első körben látni, de egy hónap múlva akarnak csak UH-t csinálni.Jaj, nem tudom mi lesz ezzel a táppénz dologgal.
"és akkor is behajtják, ha NEM voltál orvosnál" - ezt véletlenül elírtam.
Beszélhetsz nyugodtan az orvosoddal, hogy ő mit gondol erről, szerinte alkalmas vagy-e a munkára, de a döntés az övé a táppénzzel kapcsolatban, senki másé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!