Mennyire lehet felépíteni egy jó karriert (programozó, gépészmérnök) ha 35 évesen kezdem el?
Amikor fiatalabb voltam nem igazán tudtam mit válasszak így végül egy szakmunkás melót választottam. Ha most nekiállok letenni az érettségit és elvégzem az egyetemet vagy a főiskolát akkor olyan 34-35 éves leszek mire elvégzem.
Illetve melyikben érdemes gondolkoznom hogy ne csak egy papírom legyen hanem el is tudjak helyezkedni benne eredményesen és jól keressek vele?
Nem akarok milliomossá válni, de azért szeretném ha a csekkek és egyebek mellett azért elég sok megmaradna.
A cikk lényege az, hogy Google, Facebook szintű cégekhez kevés leszel 35 évesen. De ettől még millió másik helyen simán dolgozhatsz.
Nem a korod a baj, hanem hogy téged ez abszolút nem érdekel. Te csak azt látod magad előtt, hogy az IT szektorban milyen jók a fizetések.
Eddig miket dolgoztál, mi a szakmád?
Ha az a fő motivációd, hogy nagy legyen a fizu, akkor az nem feltétlenül lesz elég. Kell hozzá érzék, érdeklődés és kitartás. 30-35 évesen a legtöbb embernek már kevésbé veszi be a gyomra, hogy pár átvirrasztott éjszaka alatt készült beadandót a tanár random visszadob, mert olyan a kedve.
35 évesen pedig pályakezdőként, valóban hátrányban leszel a legtöbb helyen. A cégnek jobb egy fiatal pályakezdő: Könnyebben alkalmazkodik, frissebb még az agya, lelkesebb, lendületesebb, könnyebb a cég igényeihez nevelni és olykor még támogatást is kaphat a cég, hogy fiatalabb korosztályban lévőt alkalmaz.
Hát az a 35 év lehet lesz 36-37-is mivel szinte senki nem végzi el az egyetemet bukás nélkül.
Persze nekiállhatsz a dolgoknak, de rengeteg információt kell magadba szívni ezeken a szakokon matematikából.
Infon a program nyelvek, a mit mivel és hogy stb (erről többet nem tudok) Gépészetnél meg rengetek műszaki rajz, anyagismeret, mérések, anyagvizsgálat, mérnöki programok fizika, munkavédelem stb mind mind lesz és nem kölyök szinten.
Ha belevágsz akkor legalább 4 évig fogsz szívni keményen.
Akkor mit tanuljak vagy dolgozzak amitől nagyon jól lehet keresni, főleg külföldön?
A nagyon jól alatt azt értem, hogy idehaza olyan 300, külföldön meg olyan 500. És amiben van esélyem nekem is, az én koromban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!