Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Karrier, fizetés » Mennyire lehet felépíteni egy...

Mennyire lehet felépíteni egy jó karriert (programozó, gépészmérnök) ha 35 évesen kezdem el?

Figyelt kérdés

Amikor fiatalabb voltam nem igazán tudtam mit válasszak így végül egy szakmunkás melót választottam. Ha most nekiállok letenni az érettségit és elvégzem az egyetemet vagy a főiskolát akkor olyan 34-35 éves leszek mire elvégzem.

Illetve melyikben érdemes gondolkoznom hogy ne csak egy papírom legyen hanem el is tudjak helyezkedni benne eredményesen és jól keressek vele?

Nem akarok milliomossá válni, de azért szeretném ha a csekkek és egyebek mellett azért elég sok megmaradna.

2016. márc. 18. 13:38
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
Értem a problémádat, de egy programozó és egy SAP fejlesztő között azért van különbség. Igaz, hogy mindkettő IT területhez tartozik, de egyszerűen lehetetlennek tartom, hogy SAP fejlesztőként ne tudj elhelyezkedni a korod miatt. De ha nagyon rizikósnak tartod az IT-t, akkor én inkább gondolkoznék egy villamosmérnökiben, mint egy gépészmérnökiben. Fizetésben is jobb, meg igény is óriási rájuk. Ha pedig Norvégia a cél, akkor még az energetikai mérnök sem lenne rossz választás, mert Németország és a skandináv országok bizony nem sajnálják az energiafejlesztésre a pénzt és az energetikai mérnökökre való igény is exponenciálisan növekszik, szóval 5-10 éven belül óriási hiány lesz belőlük (ott már most is az van, itthon még annyira nem jellemző). Keress ehhez kapcsolódó cikkeket, előrejelzéseket.
2016. márc. 22. 18:40
 12/17 anonim ***** válasza:

A cikk lényege az, hogy Google, Facebook szintű cégekhez kevés leszel 35 évesen. De ettől még millió másik helyen simán dolgozhatsz.

Nem a korod a baj, hanem hogy téged ez abszolút nem érdekel. Te csak azt látod magad előtt, hogy az IT szektorban milyen jók a fizetések.

2016. márc. 22. 22:44
 13/17 anonim ***** válasza:
100%

Eddig miket dolgoztál, mi a szakmád?

Ha az a fő motivációd, hogy nagy legyen a fizu, akkor az nem feltétlenül lesz elég. Kell hozzá érzék, érdeklődés és kitartás. 30-35 évesen a legtöbb embernek már kevésbé veszi be a gyomra, hogy pár átvirrasztott éjszaka alatt készült beadandót a tanár random visszadob, mert olyan a kedve.

35 évesen pedig pályakezdőként, valóban hátrányban leszel a legtöbb helyen. A cégnek jobb egy fiatal pályakezdő: Könnyebben alkalmazkodik, frissebb még az agya, lelkesebb, lendületesebb, könnyebb a cég igényeihez nevelni és olykor még támogatást is kaphat a cég, hogy fiatalabb korosztályban lévőt alkalmaz.

2016. ápr. 2. 09:26
 14/17 anonim ***** válasza:

Hát az a 35 év lehet lesz 36-37-is mivel szinte senki nem végzi el az egyetemet bukás nélkül.

Persze nekiállhatsz a dolgoknak, de rengeteg információt kell magadba szívni ezeken a szakokon matematikából.

Infon a program nyelvek, a mit mivel és hogy stb (erről többet nem tudok) Gépészetnél meg rengetek műszaki rajz, anyagismeret, mérések, anyagvizsgálat, mérnöki programok fizika, munkavédelem stb mind mind lesz és nem kölyök szinten.

Ha belevágsz akkor legalább 4 évig fogsz szívni keményen.

2016. ápr. 7. 15:56
 15/17 anonim ***** válasza:
En 38 evesen, egy eve, vagtam bele az SQL tanulasaba es gondolom nem en leszek a fonyeremeny egy meno cegnel, de kissebb cegeknel siman kezdhetek szerintem es onann tovabb is lephetek ha mar bizonyitottam. Egyenlore csak a Microsoft tanfolyamot csinalom de bizom benne hogy valahol megis kelleni fogok, akar diploma nelkul is, a lenyeg hogy azt csinaljam amit szeretek es jol is csinaljam. Az mar csak a hab a tortan hogy meg jol is fizetik. Sokmindent csinaltam mar es nem sok valasztasom maradt, de ez tetszik.
2016. ápr. 16. 14:30
 16/17 anonim ***** válasza:
Meg annyit h, mivel kezdo vagyok, szivesen vennek tanacsokat (lehetoleg epito jellegueket) hogy mire figyeljek, mit tanuljak meg az SQL server utan/mellett es hogyan szerezzek tapasztalatot hogy majd el is tudjak helyezkedni. Szerver es halozat alapfokon kotelezo lesz, azt tudom. Az angolom boven megvan hozza, most is angolul tanulom a dolgot csak az indulastol fosok en is kicsit, de nem a korom miatt hanem mert tapasztalat nuku.
2016. ápr. 16. 14:36
 17/17 A kérdező kommentje:

Akkor mit tanuljak vagy dolgozzak amitől nagyon jól lehet keresni, főleg külföldön?

A nagyon jól alatt azt értem, hogy idehaza olyan 300, külföldön meg olyan 500. És amiben van esélyem nekem is, az én koromban.

2016. máj. 9. 11:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!